Diari La Veu del País Valencià
‘Fabra ajorna la reforma de l’Estatut perquè fa molt que no representa el poble valencià’

RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha criticat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i el president de les Corts, Juan Cotino, han actuat “de manera unilateral, sense tenir en compte el ple les Corts Valencianes o a les forces polítiques, perquè fa molt de temps que van deixar de representar dignament el poble valencià”.

Així s’ha referit després de conèixer l’escrit remès per Cotino al president del Congrés per a ajornar el debat sobre la reforma de l’Estatut.

“La decisió sobre l’Estatut, al costat de la penosa dada de l’atur, són dues notícies que sintetitzen la situació” del País Valencià “en aquests moments: la profunda crisi que vivim, la falta de lideratge, la incapacitat de Fabra i del Govern valencià per a traure el poble valencià de la crisi econòmica”, ha lamentat.

En aquest sentit, pel que fa a l’escrit remès per Cotino, ha ressaltat que en el mateix se cita un “acord inexistent”, que el 10 de setembre de 2013 es va decidir que ajornaria indefinidament, “la qual cosa no és així” ha remarcat Puig, qui seguidament ha plantejat que “açò és la demostració més palpable que estem davant un final de cicle”.

“Atur, incapacitat, falta de lideratge, no hi ha data per a la reunió amb Montoro, no hi ha hagut ni apunt de reunió amb Pastor… del que es tracta no és ja que el govern de Rajoy ningunee a Fabra i al Govern valencià, sinó que està menystenint els valencians, i açò no podem permetre-ho”, ha insistit el secretari general.

Visita de Pedro Sánchez a Alacant

Per altra banda, Puig ha anunciat la presència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez a Alcant el pròxim dissabte, dia 13 de setembre, amb l’inici del curs.

Finalment, ha recordat que, després de la primera reunió del secretari a l’agost, els socialistes han “seguit treballant amb el poble valencià en una situació d’enorme dificultat mentre Fabra estava de vacances”. “Han estat donant suport a les festes populars, defensant un pla d’infraestructures digne per a la Comunitat, reunint-se amb els agricultors pel problema creat pel veto rus i amb la comunitat educativa davant un inici de curs caòtic”, ha recordat.

Comparteix

Icona de pantalla completa