Diari La Veu del País Valencià
Denuncien el tancament per les vesprades dels Centres Sanitaris de la Ribera
RedactaVeu / Alzira

Tots els Centres de Salut i Consultoris de La Ribera romanen tancats de 15h a 8h i sols es presta atenció urgent a la població en els Punts d’Atenció Continuada. Tota l’atenció sanitària ordinària i programada se concentra de matí, amb menys personal que la plantilla habitual i amb més població per les persones que vénen a passar les vacances en les nostres platges, que augmenta en més de 100.000 persones tots els estius.

A aquesta circumstància s’afegeix la disminució progressiva de substitució del personal, que ha passat del 61,37% en l’any 2010 al 37’80% en 2014. En Atenció Primària la substitució era en 2010 del 64% i en 2014 de 41,28% i en Atenció Especialitzada era en 2010 del 59,05% i en 2014 de 35,85%.

Aquesta falta de personal en els Centres Sanitaris ocasiona un deteriorament de l’atenció sanitària a la població, per la massificació de les consultes així com el servei d’urgències de l’hospital, a l’estar saturades les consultes ordinàries dels centres de salut i de les Consultes Externes de l’Hospital de La Ribera.

Aquestes consultes als Especialistes en moltes ocasions estan bloquejades per falta de personal mèdic. La massificació de les consultes es podria solucionar potenciant l’Atenció Primària, dotant-la de més personal i més recursos materials, per a millorar la qualitat assistencial, potenciant la promoció d’hàbits saludables o a prevenir malalties.

En aquesta comarca hi ha una ràtio de llits per habitant molt inferior a la de l’estat que és de 3,1 llits/1000 habitants, mentre que en La Ribera és de 1’2 llits/1000 habitants.

Finalment, CCOO denuncia la falta de Pediatres al Departament, que està produint una disminució de la presència de Pediatres als Consultoris de La Ribera, com en el cas de Riola on s’ha quedat en una sola consulta setmanal i en altres ocasions es cobreixen per Metges de Família.

Comparteix

Icona de pantalla completa