Diari La Veu del País Valencià
Carlos Fabra rectifica i demana l’indult per a evitar entrar a la presó
Europa Press / RedactaVeu / Castelló de la Plana

Segons han confirmat fonts del Ministeri de Justícia, la petició de Fabra va arribar a aquest departament, que el passat dia 19 d’agost es va dirigir a l’Audiència de Castelló per a sol·licitar que emetera un informe sobre la idoneïtat de la mesura de gràcia sol·licitada, com a tribunal sentenciador que és.

Aquest òrgan haurà de demanar així mateix informe al ministeri fiscal, escrits que es retornaran al Ministeri que, després d’estudiar-los, farà un informe amb la seua proposta -que pot seguir o no el criteri dels informes rebuts- i elevar-la al Consell de Ministre perquè adopte la decisió.

Fabra va assegurar al 2013 que mai demanaria l’indult al Govern, però ara accepta l’opció que li pot evitar l’entrada immediata a la presó.

Fabra està citat per a dimecres que ve 3 de setembre a les 10 hores per la secció primera de l’Audiència Provincial de Castelló, per a comunicar-li l’ingrés a la presó després d’haver-se declarat ferm la sentència que el va condemnar a quatre anys per quatre delictes contra la Hisenda Pública comesos entre 1999 i 2003.

En l’acte de citació, també s’indicava que el 3 de setembre es requeriria a Carlos Fabra per al pagament de la indemnització i les multes fixades en la sentència.

La via de sol·licitar l’indult és una de les quals pot utilitzar l’exdirigent del PP de Castelló per a evitar la seua entrada a la presó, ja que és potestat de l’Audiència la suspensió de l’ingrés a la presó, si així ho estima oportú, mentre es tramita i resol la petició d’indult pel Govern.

Comparteix

Icona de pantalla completa