Diari La Veu del País Valencià
Alzira detecta els incendis forestals en tan sols cinc segons

RedactaVeu / Alzira

Aquesta setmana s’ha engegat la primera fase d’aquest projecte que consisteix en una en un sistema autònom i rotatiu de 360 graus a través de dues càmeres que, quan detecta un conat de fum, fixa la imatge en aquest punt i fa saltar les alarmes en la Policia Local i al seu torn envia la ubicació per GPRS del punt exacte on s’ha detectat el fum.

A més, el sistema destaca per la seua rapidesa ja que en uns cinc segons és capaç de detectar la zona de l’incident, verificar que es tracta d’un incendi i donar l’avís als agents.

“La innovació d’aquest sistema és la seua gran capacitat de filtrar les falses alarmes, ja que no solament avisa si hi ha un increment d’energia”, explica el director tècnic de l’empresa encarregada de la instal·lació, Jesús del Campo. A més de controlar les variacions d’energia, és capaç de determinar el comportament de l’incident.

Aquesta primera càmera, que s’ha col·locat aprofitant la infraestructura del pou de Sant Bernat, controlarà aproximadament 2.500 metres que abastaran la zona de la Muntanyeta, Santa Maria de Bonaire i una part de la Casella.

“Aquest sistema ens dóna més tranquil·litat ja que el terme està més protegit i d’aquesta forma el protocol d’actuació es podrà executar amb major rapidesa. S’ha triat aquesta zona pel seu gran valor per al municipi”, ha destacat l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, en la presentació del projecte.

La càmera té un radi d’acció de 2,5 quilòmetres, cosa que permet abastar una important zona amb gran qualitat. A més, té visió nocturna, per la qual cosa servirà per a ajudar en les tasques d’extinció en oferir una imatge nítida de la zona en condicions adverses.

La càmera amb doble funció, pren imatges i té un sensor tèrmic, ha quedat instal·lat en el pou de Sant Bernat. Mentre que les imatges es veuran en temps real en la reguarda de la Policia Local.

Comparteix

Icona de pantalla completa