Ni l'emergència climàtica, ni els drets LGTBI: el Sant Calze permet la primera declaració institucional de les Corts

Els grups parlamentaris han aprovat per unanimitat demanar al Ministeri que l'any 2020-2021 siga declarat Any jubilar del Sant Calze-Ruta del coneixement, Camí de la pau
24 octubre 2019 17:42h
Les Corts han aprovat la seua primera declaració institucional aquest dijous. / EFE

VALÈNCIA. (EFE/Redacció) Ni el suport a les vagues pel clima, ni la defensa dels drets LGBTI+, ni la condemna de la violència masclista. Tots aquests intents de fer declaracions institucionals a les Corts –que necessiten de la unanimitat de tots els grups– han fracassat a causa de la negativa de Vox a signar-les. Contra tot pronòstic, ha hagut de ser el Sant Calze el que ha permés signar la primera d'aquesta legislatura.

La declaració llegida en el ple pel president de les Corts, Enric Morera, demana solemnement que l'any 2020-2021 siga declarat 'Any jubilar del Sant Calze-Ruta del coneixement, Camí de la pau', així com que siga considerat "esdeveniment d'excepcional interés públic" a l'efecte del règim fiscal del Ministeri competent.

El text ha sigut impulsat per l'associació cultural El camí del Sant Calze, que des del 2002 treballa per a reivindicar la ciutat de València i l'interior de les demarcacions de València i de Castelló com a eix vertebrador del Camí del Sant Calze, denominat també 'Ruta del coneixement, camí de la pau'.

En la legislatura anterior, en la qual hi havia cinc grups a les Corts –Vox encara no tenia representació parlamentària– es van acordar i van llegir en els plens un total de 84 declaracions institucionals.

next