Diari La Veu del País Valencià
Morera celebrarà a Brussel·les el Dia Europeu de les Llengües defensant el dret a viure en valencià

VALÈNCIA. El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, participarà aquests dijous i divendres en diversos actes a Brussel·les amb motiu de la celebració del Dia Europeu de les Llengües. Segons explica el Parlament en un comunicat, Morera participarà en la recepció que ofereix aquest dijous l’Ambaixada d’Espanya al Regne de Bèlgica organitzada a l’Institut Cervantes de Brussel·les, on se celebrarà l’acte ‘Llengües a Escena’, un homenatge a totes les llengües oficials de l’estat espanyol.

Divendres al matí, el president de les Corts intervindrà en representació la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE) en una reunió promoguda per Network to Promote the Linguistic Diversity (NPLD) i el Consell d’Europa amb motiu del Dia Europeu de les Llengües per tal d’explicar el treball sobre les llengües minoritàries d’Europa que s’està fent al si de la CALRE, on les Corts Valencianes tenen des de l’assemblea celebrada el 2017 a Sevilla la responsabilitat de coordinar un grup de treball sobre la diversitat cultural i lingüística a la Unió Europea.

De fet, fruit d’aquest grup de treball i de les aportacions realitzades per experts del món acadèmic i d’altres parlaments regionals europeus al Seminari de València de maig del 2018, es van aprovar dos decàlegs sobre la diversitat cultural i la diversitat lingüística, que foren ratificats en l’assemblea general de CALRE de novembre del 2018 a les Açores.

El document aprovat per CALRE ha estat repartit per les institucions europees, com ara la Comissió Europea i té molta relació en allò dispost a la Carta Europea de les Llengües Minoritàries, que el passat any celebrà el 20é aniversari de la seua proclamació.

Morera ha declarat que la participació de les Corts en la celebració del Dia Europeu de les Llengües, “posa de manifest el ferm compromís del parlament valencià en la defensa de la diversitat i de la pluralitat dels pobles d’Europa, una pluralitat de la qual formem part les valencianes i els valencians. Des del respecte, volem aprofundir en la cooficialitat de les llengües i que la nostra llengua tinga la mateixa validesa que qualsevol altra, també a l’àmbit europeu, i es treballe activament des de totes les institucions per a combatre la discriminació per motius lingüístics i, també, per la plena igualtat. Per això, és d’agrair que l’Institut Cervantes pose en valor la diversitat cultural i lingüística de l’estat espanyol al centre neuràlgic de la Unió Europea”.

Comparteix

Icona de pantalla completa