La militància d'Esquerra Unida aprova la confluència amb Podem per a les autonòmiques de 2019

El 68% de les persones afiliades de la coalició d'esquerres referenda l'acord pres pel Consell Polític de concórrer als comicis del mes de maig de la mà del partit morat
25 febrer 2019 13:20h
El 69% de les persones afiliades han validat l'acord pres pel Consell Polític de la formació d'esquerres. / EUPV

VALÈNCIA. La direcció d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ja té el vistiplau de la militància per a tancar de manera definitiva l'acord amb Podem per a concórrer conjuntament a les eleccions autonòmiques previstes per al pròxim 26 de maig. El 68,42% de les persones afiliades a EUPV han validat el preacord del Consell Polític del passat 9 de febrer, segons el qual la coalició es presentarà als comicis de la mà del partit que dirigeix Antonio Estañ.

Segons informa EUPV en un comunicat, després de la celebració de les votacions presencials sobre l'acord de confluència, el 68% de la militància ha donat el 'sí', mentre que el 29,71% van votar 'no'. Uns percentatges que, segons l'organització, suposen la translació quasi exacta dels resultats del Consell Polític de principis de febrer.

La votació en línia, que es va celebrar els dies 20, 21 i 22 de febrer, ha deixat uns percentatges del 73,8% a favor del 'sí', del 24,5% a favor del 'no' i de l'1,7% a favor de l'opció de l'abstenció, mentre que l'opció presencial ha suposat el 61,31% a favor del 'sí', el 36,43% a favor del 'no' i el 2,01% a favor de l'abstenció. 

Després de conéixer-se els resultats, la coordinadora general d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha mostrat la seua "satisfacció" per aquests resultats i ha tornat a defensar "l'exercici de responsabilitat" realitzat per la seua formació fent aquest pas. "La militància d'Esquerra Unida ha posat els interessos de la ciutadania per davant de tot", ha assegurat Pérez Garijo.

La dirigent d'EUPV ha qualificat l'acord de confluència amb Podem d'"útil" per a aprofundir en les polítiques d'esquerres que "necessita el País Valencià". Per a la líder de la formació d'esquerres, "aquest acord serà la garantia del canvi de rumb que ha protagonitzat tímidament el Botànic aquesta legislatura i, per descomptat, serà la barrera de contenció de les polítiques antisocials que propugna la dreta".

next