L'enemic número 1 del clima: l'automòbil

24 octubre 2019 06:00h

L’emergència climàtica té bàsicament 2 causes: les emissions de GEH, gasos d’efecte hivernacle (CO2, CH4, NOx, O3, CFC, ...), i els incendis forestals. Els incendis són responsables d’aproximadament una quarta part del calfament global1. I la Comunitat Valenciana2 genera GEH en el transport, 46%, la indústria 27%, la producció elèctrica 15% i la resta 12%.

A Espanya el transport emet un 27% dels GEH (dades oficials3, que potser es queden curtes), la indústria 19%, la generació elèctrica 17%, l'agricultura 12%, els sectors Residencial, Comercial i Institucional 9%, els residus 4%, etc. A Europa el transport genera més del 30% de les emissions totals4 (el 72% en les carreteres) i el mateix passa amb la resta de països5.

Així doncs, el transport motoritzat és el principal causant de l’emergència climàtica, l’enemic n. 1 del clima i de la salut pública pel calfament, accidents, malalties, ocupació de l'espai urbà, destrucció de l’entorn, dependència del petroli, guerres derivades, refugiats, ... I damunt tenen un rendiment molt baix: segons els enginyers, el motor d’explosió transforma en moviment un 30% de l’energia del combustible (el 70% restant la perd en forma de calor), però un cotxe pesa al voltant de 1.000 kg i desplaça de mitjana 1,4 persones, uns 110 kg, de manera que el rendiment per kg desplaçat baixa a nivells vertaderament ridículs.

Per tant, si de veres volem resoldre l’emergència climàtica, hem d’actuar sobre tots els sectors però principalment sobre aquest. I donada la gran desinformació existent, ecologistes i gent conscienciada hem d’aconseguir enfocar l’atenció mediàtica i política sobre el transport motoritzat com a principal causant del calfament global.

Serà difícil perquè les grans companyies han guanyat bilions amb el petroli i els autos, i volen seguir guanyant-ne més, encara que massacren pobles i cremen la Biosfera. Els seus amos són ionquis dels diners i tenen tantíssim poder que els governs no s’atrevixen ni a tossir-los, fins i tot s’han burlat i han estafat als consumidors amb les emissions de contaminants6. I durant seixanta anys o més han manipulat els ciutadans amb la publicitat, fent-los creure que els autos són imprescindibles i boníssims, i la majoria s’ho ha cregut...

Al principi els autos eren un medi per transportar coses necessàries, que no teníem ací o allà, però ara s’han convertit en un fi en si mateix, un símbol de poder i ostentació, una font d’immensos beneficis per als amos de les transnacionals, un luxe perillós per a tothom. Perquè són ja més de 1.300.000.000 de vehicles de motor rodant pel món i estan col·lapsant ciutats i clima.

Hem de tornar als orígens: viatjar només quan realment siga necessari i en el mitjà menys contaminat, res de transatlàntics, creuers i avions. Res de dur aliments o matèries primeres d’altres continents, per exemple taronges de Sud-àfrica o kiwis d’Austràlia, quan ja en tenim ací, així a més podrem salvar la nostra agricultura i indústria (aquest sistema resulta més insostenible quan arruïna l’agricultura local, fonamental i imprescindible per a qualsevol país).

Per això totes les solucions passen per reduir l’ús de cotxe-AVE-avió-vaixell i substituir-los per peu-bici-tren, a més de canviar la hipermobilitat per l’assossec i la racionalitat. Segons els darrers informes, hem de disminuir almenys un 45% les emissions de GEH7, encara que açò xoque frontalment amb el capitalisme, que creu en la religió absurda i impossible (insostenible) del creixement continu.

I és urgent perquè les temperatures mitjanes globals pugen ja 1ºC i els científics calculen que sols disposem d’uns 10 anys per evitar que sobrepassen els crítics 1,5ºC, que ens durien a una fase de calfament autoalimentada sobretot pel desgel de l’Àrtic (menor reflexivitat i major absorció d’energia solar) i de la tundra (alliberament de metà, 25 voltes més calfador que el CO2), la qual cosa acceleraria la pujada de temperatures potser irreversiblement, sense possibilitat de recuperar ja l’equilibri climàtic8.

Certament canviarem, de grat o per força. Per força si no fem res i deixem que el clima siga escalfant-se fins convertir les nostres terres en deserts. Això a curt termini (dècades) perquè a llarg termini (segles) la pujada vertical del mar superaria els 67 metres, per la fusió de Groenlàndia i l’Antàrtida9, i submergiria les costes i els nostres municipis: València està a una mitjana de 16 msnm (metres sobre el nivell del mar), Alacant a 5, Castelló a 27, Alzira a 15 m, Sueca a 3, Cullera a 2... O de grat, si som capaços de substituir aquest model caduc, insostenible i hipermòbil per un altre ecològic, pacífic, solidari i assossegat.

De cap manera podem confiar que van a fer el canvi els de dalt, ni tan sols els que parlen bé i ho defensen (de paraula), entre altres coses perquè els governs ja estan reunint-se des de 1979 (data de la 1a Conferència Internacional sobre el Canvi Climàtic) i enguany faran la COP-25, a Chile, 25 conferències intergovernamentals sense acords seriosos i efectius. La prova és que cada any estem pitjor.

De fet, els governs seguixen fomentant el transport motoritzat. A la CV: 49 milions de subvenció a la Ford10 els darrers anys, plans Renove11, ampliació de la V-21, del Port de València, 3a carretera entre Alzira i Carcaixent, més AVE (tenim ja més que tota Europa, per què serà?), matinals moteres, fires de l’automòbil, etc. I mentrestant seguim sense la Xarxa Verda que unisca tots els municipis valencians amb camins/carrils segurs per a bicis i vianants, sense la Via Verda Ribera-Safor, la de Manuel-Xàtiva, el Camí del Xúquer i sense connexions segures entre els nuclis urbans i els polígons, quan açò costaria una centèsima part de tot el que malbaraten en el transport motoritzat!

D’una forma o altra canviarem. I si conduïxen la reconversió socioeconòmica les dretes, els de dalt, avars i miops conservadors de privilegis, ho pagarem els del mig i encara més els de baix perquè ells només pensen a augmentar la seua riquesa i poder, com si la Terra fóra il·limitada. Però som ja 7.750.000.000 de persones i consumim 100 voltes més energia i matèries primeres que els nostres avis o la gent del tercer món, i la situació resulta insostenible, amb la Biosfera desbordada i el clima en emergència.

Ja hem vist el que han fet amb el «Madrid Central», un tímid intent de reduir el trànsit en la capital, o com estan «resolent» el problema de Catalunya, o la que han muntat per la mòmia d’un dictador colpista i genocida. Por dóna que capitanege la transició la dreta, l’extrema dreta o els autoritaris, perquè són capaços de qualsevol barbaritat, com han fet en crisis anteriors. Recordeu com va començar la II Guerra Mundial i per què? (Crac a Nova York, crisi i atur per tot el món, auge de feixistes, nazis, franquistes, hirohitons, estalinistes, ...)

Si volem un canvi positiu, aprofitar l’oportunitat per a millorar i fer una transició cap a una societat sostenible, justa i equitativa, que no s’encebe amb els de baix i els del mig (molts dels quals van quedar-se sense treball, igual com els passà als carreters, ara per l’emergència climàtica, la robotització industrial i la deslocalització), haurem de pressionar i procurar governs realment progressistes, que disminuïsquen la jornada setmanal i l’edat de jubilació, que augmenten els impostos als rics i repartisquen el treball, que fiquen el clima i les persones per damunt dels privilegis dels magnats (mangants) que estan destruint el món...

1Las emisiones de CO2: https:--elpais.com-elpais-2016-06-03-ciencia-1464970880_784170.html

2 www.ivace.es-PDFs-transparencia-datos_abiertos-datos_energeticos_2014.pdf

3 www.miteco.gob.es-es-prensa-ultimas-noticias-las-emisiones-de-co2-disminuyen-en-españa-un-22-en-2018-con-respecto-al-año-anterior-tcm:30-497589

4 www.europarl.europa.eu-news-es-headlines-society-20190313STO31218-emisiones-de-co2-de-los-coches-hechos-y-cifras-infografia

5 https:--datos.bancomundial.org-indicador-en.co2.tran.zs

6 https:--elpais.com-tag-caso_volkswagen-a

7 https://www.ipcc.ch/site/assets/uploads/2018/11/pr_181008_P48_spm_es.pdf

8 https:--www.bbc.com-mundo-noticias-45785972

9 https://es.wikipedia.org/wiki/Subida_del_nivel_del_mar#Hielo_Polar

10 www.elmundo.es-comunidad-valenciana-2019-01-03-5c2cf68521efa0154c8b46b7.html

11 www.lasprovincias.es-sociedad-plan-renove-coches-rentas-bajas-20181004142559-nt.html


next