Diari La Veu del País Valencià
L’alumnat de Selectivitat es queixa de l’examen de Matemàtiques i el professorat assegura que o se n’ix del currículum

VALÈNCIA. Més de 25.200 persones han signat ja en la plataforma d’Internet Change.org contra la “dificultat” de l’examen de Matemàtiques II plantejat aquest dimarts en les Proves d’Accés a la Universitat (PAU).

En la petició, els signants exigeixen “solucions” a la Conselleria d’Educació, ja que entenen que va ser la prova “més difícil dels últims anys” i sentencien: “Exigim una solució ja”.

La sol·licitud virtual, signada per Rubén García Ferrer, està allotjada en Change.org des de la vesprada d’aquest dimarts i, per a justificar la protesta, adjunta fotografies amb les dues opcions d’examen a les quals van haver de fer front els estudiants valencians.

Es dona la circumstància que la petició ja té més firmes que alumnat s’està examinant de Selectivitat. Segons les dades de la Conselleria d’Educació, són 20.250 els estudiants matriculats en les PAU, que aquest dimarts van començar amb l’examen de Valencià i Història d’Espanya. A més, d’aquests no tots es van examinar de Matemàtiques II, amb la qual cosa el nombre de signatures recollides en la petició de Change.org supera amb escreix els examinats.

El coordinador de les PAU: “L’examen no se n’ix del currículum”

El coordinador general de les proves, Antoni Gil, assegura que l’examen qüestionat “no se n’ix del currículum de Batxillerat i totes les preguntes tenen solució correcta”. Amb tot, ha assenyalat que caldrà esperar a divendres vinent per a veure si les notes són iguals a cursos anteriors.

Gil, en declaracions a EFE, ha afirmat que en les converses que ha mantingut amb el professorat que va plantejar l’examen –especialistes de les universitats–, aquest s’ha mostrat “sorprés” per la campanya en la plataforma virtual.

Segons Gil, els docents consideren que la prova no té una dificultat major que altres anys. Sí que és cert, tal com ha explicat, queen alguns dels apartats en una opció o una altra l’estudiant havia de pensar què se li estava preguntant i trobar la solució, i que alguna pregunta no estava redactada de forma estàndard, però els entesos en matemàtiques han considerat que no té el nivell de dificultat que assenyala la petició de signatures.

Més firmes que estudiants

Gil, que és professor de Matemàtiques en la Universitat Jaume I de Castelló, ha assenyalat que desconeix qui està darrere de les signatures recollides en la plataforma virtual, ja que a l’examen de Matemàtiques II es van presentar menys de 10.000 estudiants i les signatures superen àmpliament les 26.000.

Segons ha recordat, a la PAU de l’any passat va ocórrer el mateix amb l’examen de Matemàtiques Aplicades i demanaven la seua impugnació, però al final no es va presentar cap reclamació formal sobre el seu contingut, i els percentatges de les notes no van baixar i van ser similars als nivells d’anys anteriors. A més, segons Gil, la persona que va iniciar la campanya l’any passat va traure un 10 en l’examen.

L’estudiantat té la possibilitat de presentar una reclamació o de demanar una segona correcció. En el primer cas, el professor que realitza la nova correcció és el mateix que en el primer examen; en el segon, és un professor diferent.

Gil també ha fet referència als comentaris sobre que no tots els centres imparteixen tot el contingut del currículum i que no tots els estudiants s’estudien tota la matèria, tàctiques que poden resultar satisfactòries o “no tant” en el resultat, i ha assenyalat que hi ha molts factors que es poden tindre en compte.

Comparteix

Icona de pantalla completa