La UCO demana informació al Club de Tenis València relacionada amb la investigació al cunyat de Barberá

La Guàrdia Civil ha requerit documentació al centre esportiu per a investigar el paper de José María Corbín, familiar de l'exalcaldessa, en el cobrament de comissions irregulars per contractes 
24 abril 2019 11:50h
La instructora va decretar el passat 3 d'abril l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança per a José María Corbín. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha reclamat documentació al Club de Tenis València en el marc de l'operació Assut que dirigeix el jutjat d'instrucció número 13 de València sobre suposades activitats delictives del cunyat de Rita Barberá, l'advocat José María Corbín.

Segons publica Valenciaplaza i han confirmat a EFE fonts judicials, aquest requeriment forma part d'unes diligències d'investigació orientades a esclarir possibles irregularitats en les tasques d'intermediació que va exercir Corbín mentre el PP de Barberá es va mantindre en el govern local i per les quals suposadament va cobrar comissions irregulars.

El Club de Tenis València ha confirmat que els agents de la Guàrdia Civil es van personar en les seues instal·lacions fa dues setmanes, que es van atendre les seues peticions i se'ls va facilitar tota la documentació requerida, si bé no han detallat el contingut de la mateixa per trobar-se la investigació sota secret. La tasca d'investigació de la UCO va incloure recentment les oficines del Llevant UD, on es va reclamar també informació relacionada amb suposades feines d'intermediació efectuades per José María Corbín en la requalificació i reparcel·lació d'uns terrenys limítrofs a l'estadi Ciutat de València.

La instructora va decretar el passat 3 d'abril l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança per a José María Corbín, que va ser detingut pel suposat cobrament de comissions a contractistes a l'Ajuntament de la ciutat.
Segons el Tribunal Superior de Justícia valencià, Corbín està considerat en la investigació com "el principal implicat", mentre que el seu soci Diego Elum, també detingut en aquesta operació, va ser posat en llibertat provisional amb mesures cautelars.

La causa, que està declarada secreta, està oberta per delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i tràfic d'influències i se segueix també contra altres deu investigats, entre ells empresaris de la construcció. En la causa també figuren com a investigades la dona de Corbín i germana de Barberá, Asución Barberá, i les seues tres filles.

next