La jutgessa envia a presó l'home acusat de degollar la seua parella a Planes

La instructora del cas també ha decretat la prohibició per a l'arrestat d'acostar-se al seu fill de tres mesos
14 febrer 2019 16:51h
La jutgessa ha decretat per al detingut presó comunicada i sense fiança. / EFE

ALACANT. L'home de 34 anys detingut com a presumpte autor de la mort de la seua parella sentimental, de 29, en una casa de camp de la localitat de Planes (el Comtat) ingressarà en presó provisional. Així ho ha decretat la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 d'Alcoi, que considera el detingut com a presumpte autor de la mort violenta de la seua companya sentimental.

Després de prestar declaració judicial quan es complien 72 hores des de la seua detenció per part de la Guàrdia Civil, el sospitós ha quedat investigat en una causa oberta per un delicte d'assassinat. La seua parella sentimental va ser trobada degollada el passat dissabte, 9 de febrer, a la casa que tots dos compartien.

La magistrada ha acordat també com a mesura cautelar la prohibició que l'investigat puga acostar-se o comunicar-se amb el bebé de poc més de tres mesos que tenia amb la dona morta, que ha quedat sota la custòdia de l'àvia materna, segons fonts coneixedores del cas.

El jutjat no té constància de l'existència de denúncies prèvies de la víctima contra el presumpte assassí.

Amb aquest cas de violència masclista, són nou les dones assassinades per les seues parelles o exparelles en el que va de 2019.

Des de 2003, primer any de què hi ha estadístiques oficials, han sigut assassinades 984 dones. Els xiquets morts per la violència masclista es van incloure el 2013 i des d'aleshores han mort 27 menors i 225 han quedat orfes. Als nou crims masclistes de 2019 s'uneix un altre que també figura en les estadístiques oficials de la violència de gènere però que es troba en fase d'investigació, és a dir, no hi ha una confirmació definitiva que aquesta haja sigut la seua causa.

El crim de Planes va ser conegut dissabte passat al voltant de les 6 hores, quan l'arrestat va avisar les forces de seguretat que els plors del seu bebé l'havien despertat i que, en baixar a la planta inferior, va trobar el cos de la dona degollat i al costat d'un ganivet.

Encara que en un primer moment es va pensar en un suïcidi, l'autòpsia va revelar lesions incompatibles amb el fet que la dona s'haguera llevat la vida i la investigació va conduir a la detenció de la seua parella sentimental com a suposat autor del crim.

next