La Falla Cuba-Literat Azorín no farà espectacle de llums perquè no pot complir les mesures de seguretat exigides

El president de la comissió assegura que el pla de seguretat aprovat per l'Ajuntament de València és "molt restrictiu" i això ha motivat la cancel·lació de l'engegada de la il·luminació
27 febrer 2019 17:29h
La comissió encara no ha decidit si instal·larà les llums o no. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La comissió fallera Cuba-Literat Azorín, situada al barri de Russafa de València, ha decidit no fer l'espectacle d'engegada de llums que tenia previst celebrar enguany per Falles, la qual cosa ha portat a l'Ajuntament a modificar el bàndol faller i a deixar sense efecte les mesures de seguretat previstes inicialment en aquest document per als carrers adjacents a la falla.

La renúncia de la comissió a l'espectacle de llums comportarà el desistiment de les mesures d'evacuació pensades per a Russafa, atés que no hi haurà cap espectacle d'aquest tipus en el barri. Així ho ha anunciat aquest dimecres l'alcalde de València, Joan Ribó, després de la Junta Local de Seguretat celebrada amb motiu de les Falles.

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, que ha participat també en la Junta Local de Seguretat, ha comentat que la citada comissió fallera "va accedir a un dels plans de seguretat" de les Falles 2019 encara que finalment "ha decidit que no realitzarà aquest espectacle d'engegada de les llums", per la qual cosa ha assenyalat que d'aquesta manera "no hi haurà pla de seguretat en la zona".

"Ens obliguen a no fer l'espectacle"

Després de conéixer-se aquesta decisió, el president de la Falla Cuba-Literat Azorín, José Giménez, ha indicat a Europa Press que la comissió "s'ha vist obligada a no fer l'espectacle", previst per al 8 de març, "per les mesures de seguretat" exigides en el bàndol faller, que ha qualificat de "restrictives".

"No renunciem, ens fan renunciar amb el bàndol fet", ha afirmat i ha apuntat que les mesures contemplades en aquest exigeixen "unes condicions que són inassumibles" per a la comissió. "L'espectacle lamentablement no el podem fer enguany, no perquè no volem sinó perquè no podem", ha dit. Així mateix, ha manifestat la disposició a fer-lo, si és possible, "en anys pròxims".

"Fins a última hora hem estat lluitant però amb un bàndol amb aquestes condicions no podem fer l'espectacle", ha asseverat Giménez. Entre les condicions ha citat talls de carrers i la contractació d'una ambulància amb personal mèdic que, segons assegura, havia de pagar la falla.

D'altra banda, preguntat per si Cuba-Literat Azorín té previst muntar les llums als seus carrers encara que no hi haja espectacle, ha respost que "no se sap encara" i que és una qüestió que és "necessari estudiar". "Cal veure què farem", ha comentat Giménez, que ha afegit que està "pendent de la decisió que es prenga". "No se sap si sí o si no", ha reiterat.

next