La CEV defensa la gestió privada de l'hospital de la Marina i advoca per la col·laboració publicoprivada

El president de la Generalitat assegura que en les concessions sanitàries hi ha problemes endèmics de mala gestió
3 abril 2019 17:59h
Ximo Puig i Salvador Navarro discrepen sobre la gestió de l'Hospital de la Marina. / EFE

VALÈNCIA. El president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha reiterat aquest dimecres la postura "molt clara" de la patronal en la defensa de la col·laboració publicoprivada en sanitat, per la qual cosa ha defensat la gestió privada a Dénia i ha posat en valor les ràtios d'atenció aconseguides per Ribera Salud.

Així ho ha explicat abans de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a traslladar-li les seues propostes econòmiques per a la propera legislatura. Així, Navarro ha defensat que el model de col·laboració que existia a La Ribera i existeix a Dénia "no és privatitzar hospitals, es tracta d'hospitals públics amb gestió privada, que és diferent, això és la col·laboració publicoprivada i, per descomptat, la CEV estarà sempre defensant aquest model".

"Des del principi vam dir que en un àmbit de col·laboració publicoprivada sempre amb control, amb seguiment, amb avaluació i amb transparència entre el públic no havia d'haver-hi por al privat i entre el privat no hauria d'haver-hi por al públic, això val per a hospitals, per a centres d'ensenyament i per a qualsevol altra situació en què el públic i el privat coincidim", ha dit.

Ara, davant l'eventual reversió del departament de Dénia, ha indicat que mantenen la mateixa postura i ha agregat que "les ràtios d'atenció que hi ha hagut en Ribera Salud són molt bones a nivell de pacients" i ha agregat: "Per descomptat, no m'enorgulleix que en huit mesos haja crescut la plantilla de l'hospital ara públic en 466 empleats. Això, sincerament, no ho fem les empreses privades".

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que el Consell no "menysprea" la col·laboració publicoprivada, sinó "tot el contrari" però "en alguns sectors és més ordenada i en altres hi ha algun problema que cal superar". S'ha referit en aquest punt al "problema de mala gestió endèmica en les concessions" sanitàries i ha recordat que des del Consell es treballa per aconseguir la reversió de l'hospital de la Marina.

El president ha remarcat que no volen fer "una esmena a la totalitat" de les aliances del sector publicoprivat per a la gestió de serveis socials, sanitat o educació. "Però hi ha alguns casos on hi ha problemes concrets i hi ha una exigència social, i eixe és el cas de la Marina", ha asseverat.

next