Diari La Veu del País Valencià
El sector del joc demana les mateixes restriccions per a les apostes en línia que per als establiments físics 

VALÈNCIA. Cejuego, la patronal del joc privat a l’Estat, ha presentat aquest dilluns a València la seua postura sobre el projecte de la llei del joc que el Consell vol portar endavant, que preveu, entre altres aspectes, l’ampliació de la distància entre les cases d’apostes, salons de joc, bingos i casinos. Els representants del sector han criticat que el Botànic haja elaborat la llei, segons diuen, sense haver comptat amb ells i, tot i que estan d’acord amb certes mesures que estableix, hi ha altres aspectes que consideren que es podrien millorar.

En aquest sentit, els representants del sector del joc privat han assegurat que comparteixen la política de tolerància zero al fet que els menors juguen i entren en salons de joc. Per això, consideren que no només s’han de regular i establir controls estrictes a les sales de joc físiques, sinó també al joc en línia.

Així, han assenyalat que consideren que caldria una regulació en la qual s’equipare la publicitat que s’emet per televisió del joc en línia a la dels establiments presencials, que és molt més restrictiva, segons han explicat. De fet, segons han apuntat, un establiment físic necessita una autorització per a poder anunciar-se als mitjans, requisit que, segons ells, no necessita una casa d’apostes en línia. Al respecte han assegurat que el 18% dels joves són addictes a Internet i el 7% realitzen compres compulsives en xarxa.

Pel que fa a l’entrada de menors en establiments de joc, Cejuego assegura que els menors de 18 anys no són el seu públic objectiu però creuen que la regulació de la seua entrada ha d’adequar-se al tipus d’establiment. “No es pot posar un control com el d’un aeroport en un bingo”, han criticat. No obstant això, sí que advoquen per no només multar l’establiment que permeta l’entrada de menors, sinó també els pares com a mesura dissuasòria. Aquesta mesura ja s’aplica, segons han dit, al País Basc i a Navarra.

Xifres del joc al País Valencià

Segons Cejuego, el sector del joc genera 7.000 ocupacions directes al País Valencià i fins a 30.000 indirectes, i representa el 2,54% del PIB. La facturació del sector, que correspon als diners jugats menys els premis repartits, ascendeix a 637 milions d’euros, 228 milions d’euros menys que en 2007.

La patronal del joc assegura que tot i que la percepció social és que el volum de jugadors ha pujat molt, al País Valencià es juga un 26% menys que en 2007. Així, assenyalen que és cert que el joc en línia ha pujat però que el joc tradicional ha baixat considerablement. En aquest sentit, han xifrat en 1.500 milions d’euros la caiguda de la facturació del joc en màquines d’hostaleria.

Comparteix

Icona de pantalla completa