Baldoví optarà a ser de nou el cap de llista de Compromís al Congrés

El diputat i portaveu de la coalició a la cambra baixa assegura que el millor és que la coalició valencianista es presente en solitari a les eleccions generals
15 febrer 2019 20:38h
Joan Baldoví es presentarà a les primàries per a liderar la llista de Compromís al Congrés. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha asseverat que la coalició té "la màquina preparada" davant les eleccions generals, que se celebraran el pròxim 28 d'abril. Així mateix, el diputat ha avançat que optarà en les primàries que la coalició celebrarà per a confeccionar la llista al Congrés a encapçalar la candidatura. "Em presentaré i espere que la gent confie en mi i, si no, a ajudar, com sempre", ha dit Baldoví.

Així ho ha explicat Baldoví aquest divendres en un acte que ha celebrat Compromís per a animar la ciutadania a apuntar-se per a participar en les primàries de la coalició, que permetran confeccionar les llistes en l'àmbit local i autonòmic. En aquest acte també han participat la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i l'alcalde de València, Joan Ribó.

Baldoví ha destacat que les primàries són "un dels senyals d'identitat" de Compromís i, així com hi ha primàries en l'àmbit autonòmic i municipal, també hi haurà per a la llista al Congrés i al Senat. El polític de Sueca tractarà de repetir com a cap de llista a la cambra baixa espanyola.

El diputat ha assenyalat que la maquinària de la coalició està "engreixada". "Som dels primers partits eixint al carrer; per a nosaltres, al mal temps bona cara", ha assenyalat Baldoví, al mateix temps que ha lamentat la pròrroga d'uns pressupostos "absolutament nefastos" per als valencians.

Preguntat per si la data de les eleccions generals afectarà les autonòmiques, Baldoví ha destacat que ell prefereix que no coincidisquen: "Si haguera sigut el 'superdiumenge', crec que hauria sigut bona idea que Ximo Puig avançara eleccions, perquè és important que cada elecció tinga el seu àmbit".

"L'àmbit de les eleccions estatals ho ompli tot; és un soroll que no permet que es puga parlar de problemes municipals. Preferisc que les eleccions siguen en una data diferent de les altres i que en municipals no estiguem parlant de Catalunya. Els únics interessats a parlar de Catalunya són el PP i Ciutadans. En Compromís només volem parlar de les persones que viuen entre el riu Sénia i el Segura", ha sostingut.

Preguntat per les possibilitats de reeditar una coalició amb Podemos en les generals, Baldoví ha assenyalat que veu "poques possibilitats". "Probablement és positiu que Compromís ara es presente amb la seua marca a Madrid; crec que és una marca consolidada. A vegades, dos i dos no són quatre, a vegades són tres. Probablement, i vist el que ha passat a Andalusia, un més un més un poden ser quatre", ha asseverat.

next