Diari La Veu del País Valencià
L’IVAJ reconeix les ‘bones pràctiques’ en les activitats adreçades a la joventut

VALÈNCIA. L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), entitat dependent de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha obert un nou procés de selecció de bones pràctiques en l’àmbit de la intervenció amb joves. La sol·licitud d’inclusió d’aquests projectes en el catàleg corresponent estarà oberta d’una manera permanent.

Les bones pràctiques han de ser desenvolupades per les entitats locals, els organismes que integren el sector públic o qualsevol administració o entitat del sector públic institucional i seran seleccionades d’acord amb els criteris que s’han publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

L’objectiu és el reconeixement d’aquelles activitats que han comptat amb professionals de joventut en el seu disseny, seguiment i avaluació, que hagen sigut executades abans de la presentació de la sol·licitud i que puguen ser replicades.

Les activitats seleccionades seran recopilades en el Catàleg de Bones Pràctiques d’Intervenció amb Joves, gestionat per l’IVAJ, en el qual es farà referència a l’any en què han sigut reconegudes.

Les primeres ‘bones pràctiques’ incloses en el catàleg –que es pot consultar per Internet– corresponen als ajuntaments de Benicarló, el Pilar de la Foradada, Quart de Poblet, Sagunt, Sant Joan d’Alacant i la Federació de Cases de Joventut.

Criteris de valoració

Per a l’avaluació de les propostes es tindràn en compte una sèrie de criteris com ara la planificació, la gestió, la inclusió, el treball en xarxa, la transversalitat, la participació, la innovació, l’eficàcia i eficiència, la sostenibilitat en el temps, així com la seua difusió i exploració de resultats en trobades, seminaris, publicacions, espais de formació o coordinació tècnica, amb la voluntat d’enriquir el debat especialitzat i oferir l’experiència pròpia i el coneixement al conjunt de la comunitat professional.

Per a la valoració i selecció de les sol·licituds presentades es constituirà una comissió de valoració integrada per l’IVAJ, així com una persona representant de professionals de Joventut, una persona jove a proposta del Consell Valencià de la Joventut i una persona de reconegut prestigi en l’àmbit de l’oci educatiu a proposta del Consell Rector de l’IVAJ.

Les entitats interessades presentaran una sol·licitud per activitat, d’acord amb el formulari que es troba disponible en la web de l’IVAJ. El formulari estarà obert de forma permanent a fi que les entitats presenten les seues propostes sempre que vulguen. El catàleg s’actualitzarà amb les bones pràctiques reconegudes.

Comparteix

Icona de pantalla completa