El govern espanyol va intentar negociar amb la família Franco sobre l'exhumació del dictador

Els nets han trencat les converses amb La Moncloa i recorreran a la via judicial per a evitar la retirada del cos del Valle de los Caídos
2 març 2019 14:46h
Sobre la taula mai hi va haver l'opció d'aturar la retirada del cadàver de Franco del Valle de los Caídos, sinó la possibilitat de parlar de com fer el procés i el destí final de les restes. / EUROPA PRESS

BARCELONA. El govern espanyol va intentar negociar amb la família del dictador l'exhumació del Valle de los Caídos des que l'equip de Pedro Sánchez va aprovar la mesura, el 15 de febrer, segons ha publicat eldiario.es i han confirmat fonts de La Moncloa. 

El rotatiu digital assegura, però, que els nets del dictador han trencat les converses i recorreran a la via judicial per a evitar l'exhumació. Segons aquestes informacions, sobre la taula mai hi va haver l'opció d'aturar la retirada del cadàver de Franco del Valle de los Caídos, sinó la possibilitat de parlar de com fer el procés i el destí final de les restes. 

Des de La Moncloa han reiterat que l'objectiu del govern espanyol és "donar totes les garanties a les parts, respectant els terminis administratius i judicials que corresponguin a cada moment". A més, recorden que l'exhumació de Franco "és una decisió acordada per majoria al Congrés i presa pel govern en compliment d'aquest acord i la llei de memòria històrica". 

next