La Generalitat veu compatible la sentència del Suprem amb el transvasament Tajo-Segura

La resolució anul·la parcialment el Pla Hidrològic del Tajo perquè no fixa cabals ecològics a Aranjuez, Toledo i Talavera de la Reina 
18 març 2019 18:00h
Puig ha anunciat que dimecres celebrarà una reunió preparatòria amb representants d'Agricultura i l'Advocacia de la Generalitat. / ALEJANDRO NAVARRO LÓPEZ

VALÈNCIA. La Generalitat fixarà la seua posició per a defensar els interessos dels regants i de l'agricultura del País Valencià després de la sentència del Tribunal Suprem que anul·la parcialment el Pla Hidrològic del Tajo i que, al seu judici, és "absolutament compatible" amb el sistema de transvasament Tajo-Segura.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns que dimecres celebrarà una reunió preparatòria amb representants de la Conselleria d'Agricultura i l'Advocacia de la Generalitat "amb el màxim rigor i la màxima intel·ligència i unitat" per a defensar els interessos dels regants, han informat a EFE fonts del govern.

Puig ha afirmat que, en una primera lectura de la sentència, és "absolutament compatible" la fixació d'un cabal ecològic que siga raonable amb el sistema del transvasament Tajo-Segura. Aquesta sentència anul·la diversos articles del Pla Hidrològic del Tajo perquè no fixa cabals ecològics a Aranjuez (Madrid), a Toledo i a Talavera de la Reina (Toledo).

"És absolutament compatible i no permetrem que es faça una posició avantatjosa amb l'intent de guanyar un espai que no entra en la racionalitat", ha manifestat. La sentència obliga a fixar cabals ecològics a Aranjuez, a Toledo i a Talavera de la Reina –zones de capçalera del riu– que no estaven fixats en el pla hidrològic, aprovat pel Govern de Mariano Rajoy el 2016. Això modificarà inevitablement el volum d'aigua a transvasar.

El cabal ecològic necessari és el volum mínim d'aigua necessari per a evitar la degradació ambiental del curs d'aigua del riu, el seu llit i la seua ribera.

next