Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat crearà un grup de treball per a aconseguir un sistema de finançament universitari estable

VALÈNCIA. La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital impulsarà la constitució d’un grup de treball en el qual estaran representades les institucions d’educació superior per a avaluar els indicadors que consideren que cal tindre en compte a l’hora d’elaborar un nou sistema” perquè el finançament universitari siga “estable”.

Així ho ha asseverat la titular d’eixe departament, Carolina Pascual, en una entrevista amb Europa Press, en la qual ha destacat alguns dels eixos prioritaris de la seua acció al capdavant de la nova Conselleria de l’executiu autonòmic.

Sobre la reivindicació històrica d’un finançament universitari adequat, Pascual ha subratllat que aquestes entitats “necessiten un finançament estable”. “Però això no depén només de nosaltres, sinó també del Ministeri”, ha fet notar la consellera, al mateix temps que ha advocat per “seure i veure si el model que hi ha és l’adequat o no”.

Per a això, ha prosseguit, “tenim ja al cap fer un grup de treball amb representants de totes les universitats i avaluarem aquells indicadors que entre elles consideren que cal tindre en compte a l’hora d’un nou model de finançament”. “D’aquesta manera, estudiarem la manera perquè tinguen una forma de finançament estable”, ha explicat.

Conveni del personal laboral

També s’ha referit al conveni col·lectiu del personal laboral universitari, pel qual les diferents figures laborals veuran incrementat el seu salari un 5,25% respecte a la retribució màxima que tenia cada figura en cada universitat. La Conselleria d’Educació, que tenia les competències d’Universitat en la passada legislatura, va arribar a un preacord amb sindicats però falta la signatura definitiva. Pascual ha assegurat que la formalització està “pendent dels últims retocs”.

Sobre l’existència de la seua Conselleria, Carlina Pascual ha defensat que suposa “un engranatge molt bo”, ja que preveu “un pont entre la ciència i la investigació que es fa en les universitats perquè siga transferida a l’empresa i la societat”. “Les sinergies que es poden establir constitueixen un molt bon full de ruta per a aconseguir l’objectiu de tindre una millor qualitat de vida”, ha remarcat.

Per a establir i aprofundir en aquestes connexions, ha avançat que vol portar una ronda de contactes “amb tots els agents implicats, que són moltíssims” perquè les tecnologies, la innovació i la investigació són una cosa transversal”. Entre altres col·lectius s’ha referit als rectors, als instituts tecnològics, a l’empresariat i als ajuntaments.

La consellera s’ha declarat una “gran defensora del sistema universitari valencià”. “Les universitats de la Comunitat Valenciana formen fantàsticament els nostres professionals del futur”, assegura.

No obstant això, ha reconegut que la societat “pot percebre una certa desconnexió entre el món teòric de la universitat i l’empresa on es veuen els resultats o que hi ha moltes coses que es fan bé i que cal ser capaces de comunicar millor”. En aquest punt, ha mostrat la seua disposició a treballar perquè aquesta labor siga coneguda per la ciutadania.

Comparteix

Icona de pantalla completa