Fuset demana a l'Audiència de València que ordene al jutge que continue investigant el seu cas

El regidor demana que s'anul·le l'escrit que dona pas que se'l jutge per homicidi imprudent
30 octubre 2019 13:34h
Fuset considera que no és responsable de l'accident que va causar la mort d'un treballador en la construcció d'una graderia pels concerts de la Fira de Juliol. / KAI FÖRSTERLING

VALÈNCIA (EFE). El regidor de Cultura Festiva i portaveu de Compromís a l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha demanat a l'Audiència Provincial que anul·le la interlocutòria que dona pas que se'l jutge per homicidi imprudent i que li ordene al jutge instructor que continue la investigació amb noves diligències.

Fuset considera que no és responsable de l'accident que va causar la mort d'un treballador en la construcció d'una graderia en Vivers per a la Fira de Juliol del 2017. Així mateix, Fuset afirma que ha d'investigar-se "millor" el que va succeir abans d'obrir judici.

El jutjat d'instrucció número 18 de València va dictar un escrit de transformació en procediment abreujat el passat 18 d'octubre, una decisió equivalent a l'ordre de processament però que s'aplica a delictes menys greus i que suposa acabar les diligències prèvies per a donar pas al fet que les acusacions demanen el sobreseïment, presenten escrit d'acusació per al judici o sol·liciten noves diligències d'investigació.

Això últim és el que demana la defensa de Fuset: que s'anul·le l'escrit que posa fi a la investigació sumarial i es continue investigant per a aclarir millor què va succeir abans d'obrir la fase de judici, segons han confirmat a EFE fonts del cas.

Fuset, per la part seua, s'ha limitat a comunicar públicament que ha recorregut l'escrit d'incoació de procediment abreujat, però no ha volgut fer més declaracions o ampliar aquesta informació "per respecte a la Justícia". Això l'ha portat a afirmar: "Ni he filtrat mai ni filtraré cap documentació relativa a cap cas –ni tan sols en la meua defensa–".

Els fets que han donat lloc a la investigació van ocórrer el 27 de juny del 2017, quan un operari que treballava en la construcció d'unes graderies dels concerts musicals de la Fira de Juliol va trepitjar i va caure des d'una altura de 3 metres, es va colpejar el cap i va morir uns dies després en un hospital de València. El treballador mort tenia 47 anys, estava casat i tenia dues filles.

L'escrit d'incoació de procediment abreujat indica que sobre Pere Fuset existeixen indicis racionals que personalment, i no a través dels seus tècnics, "va exigir amb un mínim d'antelació a la celebració del concert urgència en el muntatge de les graderies".

En la resolució, el jutge indica que existeixen també "indicis racionals de participació criminal en la causa de la defunció imprudent per no haver exigit l'aportació a l'empresa contractada [...] l'estudi de seguretat laboral i salut del muntatge de l'obra"

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next