La Fundació la Caixa augmenta la inversió de la seua obra social al País Valencià fins als 30 milions per al 2019

L'entitat i la Generalitat signen un conveni de col·laboració on destaquen els projectes adreçats a lluitar contra la pobresa infantil i la contractació de col·lectius en situació de vulnerabilitat
29 març 2019 18:24h
CaixaProinfancia, Incorpora, Reincorpora i EduCaixa són alguns dels programes i projectes que desenvoluparà la Fundació la Caixa durant aquest any. / EFE 

VALÈNCIA. La Fundació la Caixa destinarà enguany 30 milions d'euros al desenvolupament d'activitats de la seua Obra Social al País Valencià, la qual cosa representa un increment de dos milions respecte a l'exercici anterior.

Així ho preveu l'acord marc, que recull la col·laboració entre la Generalitat i la Fundacióen matèria social, educativa i cultural per al 2019, que han signat aquest divendres el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Fundació la Caixa, Isidro Fainé, segons sengles comunicats remesos als mitjans.

Ximo Puig ha destacat l'impuls de l'entitat al desenvolupament d'iniciatives de caràcter social, científic, educatiu i cultural al territori valencià, i ha afirmat que les sinergies entre el sector públic i el sector privat "tenen el seu millor exponent en col·laboracions com les que es faciliten amb aquest acord".

El cap del Consell ha destacat que l'acord permetrà desenvolupar projectes de caràcter social, educatiu i cultural adreçats a millorar la qualitat de vida de la ciutadania i, de manera especial, de la població infantil, de les persones majors en situació de vulnerabilitat i de les persones malaltes amb diversitat funcional o en risc d'exclusió.

Per la seua part, Isidro Fainé ha assegurat que en els últims anys la institució ha augmentat el pressupost de l'Obra Social al País Valencià "gradualment, però de forma decidida", fins a arribar als 30 milions, una xifra que, segons ha dit, és "el paraigua de centenars d'iniciatives" però, sobretot, "la materialització" de la seua voluntat de "contribuir al benestar dels valencians".

Entre els objectius bàsics marcats en el conveni destaquen la col·laboració en la millora de les condicions de vida de la infància més vulnerable, la promoció de l'envelliment actiu de les persones majors i l'atenció integral a pacients amb malalties avançades, així com el suport a persones amb discapacitat o en risc d'exclusió.

A més d'aquestes línies d'actuació, el conveni també preveu accions en els àmbits educatiu, cultural i d'investigació i coneixement, d'acord amb el Pla Estratègic 2016-2019 de la fundació bancària el lema de la qual és 'Canviem presents, construïm futurs'.

Entre els projectes destaquen CaixaProinfancia, encaminat a lluitar contra la pobresa infantil, i Incorpora, per a fomentar la contractació de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

La Fundació la Caixa també desenvolupa programes d'atenció integral a persones amb malalties avançades; de persones majors, i d'habitatge social, així com Reincorpora, dedicat a la inserció social i laboral de persones privades de llibertat.

D'altra banda, la xarxa financera de CaixaBank impulsa el desenvolupament de projectes i activitats en els àmbits social, mediambiental, cultural i educatiu mitjançant ajudes econòmiques per a projectes del seu entorn més immediat. El 2018 van ser 902 les activitats desenvolupades, amb una inversió de més de 3,3 milions.

En el terreny de la divulgació de la cultura, les exposicions programades al País Valencià durant 2018 van sumar un total de 401.670 visitants, entre les quals va destacar Sebastião Salgado. Gènesi. Art al carrer, a Alacant. A més, l'Obra Social promou l'acostament de les humanitats, les arts escèniques i la música en forma de concerts participatius (1.533 persones beneficiàries el 2018), i concerts i arts escèniques escolars (4.275 persones beneficiàries).

També es continuarà desenvolupant el programa EduCaixa, que engloba tota l'oferta educativa de la seua Obra Social. El 2018 van ser 451 escoles valencianes, amb un total de 78.427 escolars, les que van participar en recursos i activitats d'aquest projecte.

next