La Fiscalia demana mesures cautelars per a quatre investigats pels comentaris sobre el cas Bar España

Aquest divendres estan citades a declarar sis persones més
23 maig 2019 19:30h
El Ministeri Fiscal vol prohibir que els quatre investigats tornen a fer o a reproduir en xarxes socials comentaris i opinions sobre el cas./ UNSPLASH, CC, CASPAR RUBIN

CASTELLÓ DE LA PLANA. La Fiscalia de Castelló ha demanat mesures cautelars per als quatre investigats en el cas de les notícies falses sobre el Bar España que han declarat aquest dijous davant el jutjat d'instrucció número 5 de la ciutat. Dues persones més que estaven citades en la mateixa condició no han acudit, segons han informat a Europa Press fonts del ministeri públic. A més, aquest divendres estan citats a declarar altres sis investigats.

El Ministeri Fiscal ha sol·licitat per als quatre l'allunyament respecte de les persones a les quals suposadament havien calumniat o injuriat, així com la prohibició de tornar a fer o a reproduir en xarxes socials comentaris i opinions sobre el cas.

Les mesures cautelars que la Fiscalia ha sol·licitat fins que hi haja una resolució definitiva del procediment hauran de ser resoltes pel jutge. 

Segons han apuntat fonts jurídiques, el cas va començar fa anys quan una persona va començar a difondre per xarxes socials un fals rumor sobre l'existència d'una possible xarxa que abusava de menors en la qual s'implicava persones amb notorietat. A més, altres persones es van fer ressò d'aquesta informació.

En la causa figuren 20 investigats, mentre que el total de possibles perjudicats per aquests fets s'eleva a 17 persones.

next