Diari La Veu del País Valencià
L’expresident del València CF Juan Bautista Soler diu que es va negar a segrestar Vicente Soriano

VALÈNCIA. L’expresident del València C.F. Juan Bautista Soler ha declarat aquest dimecres com a acusat pel presumpte intent de segrest al també expresident de l’equip Vicente Soriano i ha assegurat que sempre es va negar a “participar en res il·legal”, malgrat que fins i tot va rebre “amenaces vetlades” perquè fora part de l’operatiu per al rapte.

Així mateix, ha justificat que no va acudir a denunciar aquests fets a la Policia perquè “tenia molta de por” a rebre “represàlies”. “No volia posar en joc ni la meua salut ni la de la meua família”, ha dit. Així s’ha pronunciat Soler aquest dimecres al judici, que s’està repetint per ordre de l’Audiència de València després de l’aparició de Rachid Behdaoui, confident de la Policia, del qual es va tindre coneixement que es trobava a la presó preventiva a Gibraltar com a sospitós d’un robatori a mà armada. Rachid ha sigut traslladat de forma temporal per a estar present en la vista.

En aquest procediment hi ha quatre acusats: Soler, Rachid, l’empresari italià Ciro d’Anna i el ciutadà magrebí Abdellatif Laarouibi, conegut com ‘Tati’. La Fiscalia sol·licita per a Soler i els dos empresaris nou mesos de presó per un suposat delicte de detenció il·legal.

L’acusació particular, que representa a Vicente Soriano, demanda huit anys per a Soler, D’Anna i ‘Tati’ pel segrest, i sis anys de presó pel mateix delicte per a Rachid, encara que amb l’atenuant d’haver col·laborat en la investigació.

La Fiscalia sosté que els tres van acordar segrestar Soriano el març del 2014 perquè saldara el seu deute amb Soler i, per a fer-ho, van comptar amb Rachid Behdaoui, confident de la Policia i abans fugit de la justícia. La idea era introduir-lo en una furgoneta i traslladar-lo a una planta baixa d’Alfafar per a després portar-lo a l’estranger. Behdaoui va relatar a la Policia els fets i, després d’uns seguiments i enregistraments, es van registrar detencions.

Soler ha explicat en la seua declaració queTati’ li va dir que coneixia una persona “amb contactes al Marroc” que podia buscar inversors que pogueren estar interessats a quedar-se amb el paquet accionarial que aquest havia venut a Soriano.

Segons dues sentències del Tribunal Suprem, Soriano i Inversions Dalport havien de pagar-li 39 milions d’euros per incompliment del contracte de la venda d’accions. Amb anterioritat, l’alt tribunal havia condemnat també a Soriano i a l’empresa a pagar 20 milions a Soler per impagament del primer dels quatre pagarés per la venda d’accions del club. “Rachid havia sigut atleta olímpic, tenia un oncle ministre, em diuen que ja havia aconseguit venda de deutes, que tenia molts contactes…”, ha relatat.

Robar a casa de Soriano

Segons Soler, ‘Tati’ li va traslladar que Rachid li havia comentat la possibilitat d’entrar a robar a casa de Soriano, ja que aquest amagava en el seu domicili 15 milions d’euros i que també havia proposat segrestar-lo.

No obstant això, l’expresident valencianista ha assegurat que “sempre s’ha negat” a participar en “qualsevol operació que no fora legal” i ha negat que coneguera la banda de colombians que presumptament s’encarregarien del segrest. “Jo havia deixat molt clar a Rachid que no participaria en res il·legal. Em van fer amenaces vetlades. Li havia dit deu vegades que no volia tindre res que veure”, ha manifestat.

Soler, que no ha contestat ni a l’acusació particular ni a alguna de les defenses, ha limitat la seua relació amb ‘Tati’ a col·laboracions en algunes operacions immobiliàries, cosa en el que ha coincidit en la seua declaració aquest acusat.

Fons de Qatar i França

‘Tati’, per part seua, ha explicat que estava buscant inversors que pogueren quedar-se les accions i que per això es va posar en contacte amb un fons de Qatar. Rachid va aparéixer, segons el seu relat, després de diversos anys sense saber d’ell, i li va transmetre que hi havia un fons d’inversió francés que podia estar interessat en el deute.

Més endavant, ha assegurat que Rachid li va dir a Soler que hi havia “altres maneres d’aconseguir els diners” com “traure-li diners dels seus comptes” o “entrar a les seues cases”, però ha dit que tant ell com l’expresident es van negar a aquesta possibilitat. També ha negat saber res del grup de colombians.

L’empresari italià Ciro d’Anna ha indicat que ell també estava “buscant gent interessada a comprar el deute” i ha contat que Soler “estava espantat”. “Em deia que li estaven extorsionant amb fer un robatori, però mai he escoltat res de segrest. Juan sempre ha parlat de compravenda de les accions, mai ha volgut saber de res il·legal”, ha declarat D’Anna, que també ha afirmat que Soler li tenia “por” a Rachid.

“Avortar” el pla de segrest

Rachid ha sigut el primer a declarar en aquesta jornada i ha apuntat que Soler li va dir en una reunió que volia “avortar” el pla del segrest i que, de fet, quan li van proposar portar endavant el segrest no es va mostrar favorable. També ha comentat que el seu objectiu era “mediar” entre tots dos expresidents perquè se solucionara el problema del deute.

En una reunió amb Soriano, ha explicat que aquest li va proposar oferir-li a Soler 15 milions d’euros en efectiu perquè “s’oblidara del deute”. No obstant això “Soler no acceptava diners en efectiu perquè això seria un blanqueig”, ha declarat Rachid, que ha agregat que Soriano li va dir que no tenia “res al seu nom” i que no anava a pagar més d’eixos 15 milions, mentre que Soler en volia almenys 30.

Davant aquesta situació, Rachid ha contat que, “desesperat”, ‘Tati’ li va comentar que “si no podia ser a les bones, seria per froça” i li va proposar en primer lloc enviar a “gent” que entrara a casa de Soriano a robar-li els diners. Més endavant, ha assegurat que li va proposar que si Soriano no volia pagar, el segrestaren.

Comparteix

Icona de pantalla completa