Diari La Veu del País Valencià
La CPI i l’STEPV acorden mobilitzacions per la consolidació del professorat interí

El col·lectiu acudirà a la concentració i manifestació el 27 de maig a Madrid. També s’acorda una acampada el 18, 19 i 20 de juliol, entre altres accions.

Dissabte passat es va realitzar una nova assemblea de professorat interí, convocada per la Coordinadora de Professorat Interí (CPI) i STEPV. Aquesta assemblea ha servit per posar en comú i unificar les propostes de mobilització acordades en l’assemblea del passat 19 d’abril i en la reunió de la PECEPI (Plataforma Estatal per la Consolidació i l’Estabilitat del Professorat Interí), el passat 29 d’abril.

Les mobilitzacions tindran dues reivindicacions. D’una banda, el rebuig a la repetició de centre que proposa la Conselleria d’Educació i, d’altra banda, la reivindicació de l’activació de processos de consolidació del professorat interí en els pròxims processos selectius.

Així, s’han acordat les accions següents, recopilant les propostes plantejades en les dues reunions prèvies:

– Acampada en Conselleria el 18, 19 i 20 de juliol amb activitats durant el dia.

– Manifest i recollida de signatures contra la repetició de dos cursos i per la consolidació.

– Participació en la manifestació estatal el dia 27 de maig de matí, en el marc de la mobilització de les Marxes de la Dignitat.

– Una vegada publicada la normativa de repetir centre, presentar recursos individuals com a mesura de pressió.

– Organitzar assemblees als centres educatius (es farà un argumentari).

– Donar màxima difusió a les xarxes socials de les accions acordades.

– Contactar amb els partits polítics perquè presenten una Proposició no de Llei en el Congrés dels Diputats.

– Convocar un acte públic amb representants de partits polítics, sindicats i col·lectius de docents interins per reflexionar sobre aquesta qüestió (que segurament es realitzarà a Múrcia).

També s’ha acordat enviar un text de suport als companys i companyes de l’estiba agraint la seua solidaritat cap a la lluita del sector educatiu contra la LOMCE i les retallades i mostrar, alhora, la solidaritat del professorat amb la lluita de l’estiba.

Finalment, la CPI i STEPV fan una crida a la participació el dia 27 de maig en la concentració a Madrid i en la manifestació per la vesprada de les Marxes de la Dignitat. Per a facilitar la participació en la concentració del matí, STEPV ha organitzat autobusos, als quals es pot apuntar des de la web, en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa