Diari La Veu del País Valencià
Gandia acull la tercera edició del Sona Baixet Fest

-La Casa de Cultura Marqués de González de Quirós serà la seu de l’edició de primavera del festival promogut per LaCasaCalba en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia i que proposa diverses activitats culturals per a tota la família

-La primera jornada serà gratuïta i servirà com a obertura del parc Ausiàs March

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz i el director de LaCasaCalba, Francesc Burgos, han comparegut en roda de premsa per informar de la programació de la tercera edició del Sona Baixet Fest que tindrà lloc a la nostra ciutat els dies 31 de març i 1 d’abril.

Diana Morant ha destacat que la primera jornada del Festival Infantil es desenvoluparà al parc Ausiàs March i que servirà d’obertura de l’espai a la ciutadania. Els actes començaran a partir de les 17.30 hores, amb una cercavila des de la Casa de Cultura, que conduirà els assistents fins el parc on tindran lloc els espectacles. L’alcaldessa va remarcar “l’aposta enèrgica per la Cultura i, per tal de donar-li un impuls, volem utilitzar els espais urbans de què disposem, com el nou parc, per a desenvolupar activitats culturals.

Precisament, el parc Ausiàs March es configura com un aliat del nostre Pla de Dinamització Cultural de la ciutat, i del seu centre històric i comercial. En aquest espai, programarem diferents activitats culturals, li donarem vida i cultura, ja que abans només tenia vida quan es muntava la fira. Aquestes activitats atrauran la gent i, com us deia abans, faran que es revitalitzen les botigues i l’hostaleria del centre històric. Entenem la cultura com un important motor econòmic i també com un punt d’atracció per al turisme de qualitat que tant estem defensant des que vam iniciar la legislatura.

Per al nostre govern, la cultura és la cura. Entenem la cultura com un factor essencial del desenvolupament humà, econòmic, sostenible i polític de les ciutats“.

Estem treballant per fer de Gandia, com a gran ciutat que és, no només un centre consumidor de cultura, sinó també productor d’ella, fomentant l’activitat dels creadors de cultura en totes les seues facetes” va finalitzar la l’alcaldessa.

Joan Muñoz ha explicat que el festival està principalment dirigit a públic infantil i que alberga moltes disciplines diferents com teatre, circ, música, gastronomia, etc. “Esperem que tota la família gaudisca de la iniciativa i descobrisca el parc. Des d’aquí vull convidar a la ciutadania en general perquè tots els públics gaudiran de la programació“.

Per la seua banda, Francesc Burgos, va voler agrair l’impuls que li està donant l’Ajuntament de Gandia a la iniciativa i ha explicat que “la programació és eclèctica perquè abasta moltes disciplines i públics. Començarem el divendres a les 17.30 amb una cercavila inaugural des de la Casa de la Marquesa fins al parc Ausiàs March on descobrirem el nou espai i el públic gaudirà d’un espectacle de circ“.

Pel que fa a la programació, la companyia alacantina Potted de la companyia alacantina La trócola Circ serà l’encarregada de la primera part de la programació al parc. El públic es trobarà també les actuacions de Circolio (València), música folk en valencià amb Arrop i tallaetes (Godella), Merienda de cuentos de la cía. Títeres de Cuento (València) així com jocs per a tota la família amb la companyia Disparatario (Algemesí), que també serà l’encarregada de fer la cercavila amb Els Espantacriatures, que aniran acompanyats per la música de l’agrupació saforenca Aureba. Aquesta jornada de presentació del festival és gratuïta mentres que les activitats i actuacions de dissabte tenen un cost de 10 € el dia complet i es desenvoluparan íntegrament en la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

La programació de dissabte compren activitats multidisciplinars per al públic familiar que van des d’actuacions musicals i de teatre amb Dani Miquel i els Ma-Me-Mi-Mo-Músics (L’Alcúdia), La Fada Despistada i Zulu, Zulu (Mallorca), la formació alcoiana Arthur Caravan, On estan els monstres? de Disparatario (Algemesí), Marieta Ganduleta des de València o la popular La Cris, del Grau de Gandia, coneguda per la seua recent aparició en el programa televisiu La Voz. També hi haurà tallers de teatre, música, circ i art, jocs populars elaborats per Pare i Fill amb materials totalment reciclats; projeccions de cinema en super-8; minidisco amb Projecte Dona i cuina de mercat per a dinar al jardí de la Casa de Cultura a càrrec de Fusta Orgànic, una altra empresa col·laboradora del Festival.

El dissabte el festival començarà a partir de les 11h i s’allargarà fins la nit, amb una actuació nocturna gratuïta al jardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, on també es podrà sopar. Les entrades estan a la venda en la mateixa Casa de Cultura, al Teatre del Raval i online en OneTwoTix. Aquells que es facen amb les entrades anticipades rebran un detall cortesia de Delikia, empresa col·laboradora del festival i que es podrà recollir el mateix dissabte del festival en la taquilla d’entrada.

Francesc Burgos, organitzador del festival, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia per dur endavant aquest projecte del que ha assegurat és “una barreja diferents disciplines artístiques des de teatre i música, fins a circ, cinema, dansa i art plàstic, en un to divertit i fresc i que aposta decididament per la cultura popular feta ara i ací. Dins daquest concepte també shi inclouen activitats pensades per als pares, però igualment aptes per als més menuts.

Sona Baixet Fest està organitzat per LaCasaCalba i l’Ajuntament de Gandia i compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i esport de la Generalitat Valenciana; Illenc, Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears; Tots els Colors del Verd de la Regidoria de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia; Teatre del Raval Gandia; Fusta Orgànic; Consell dels Joves de Gandia; Delikia i Pollos Planes.

Comparteix

Icona de pantalla completa