Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent – Èxit de participació a Poble Nou Endins
Més de 500 participants omplin els carrers del barri durant el cap de setmana.

El cap de setmana del 16 al 18 de gener el barri del Poble Nou (Ontinyent) ha acollit el festival d’arts escèniques a l’interior de les vivendes. Més de mig miler de participants han visitat les vivendes del barri per gaudir de la proposta d’espectacles i tallers.

Divendres començava la festa amb la inauguració del festival i dels projecte Botigues d’Art, en què diversos artistes exposaven les seues obres als comerços del barri. Un total de 40 obres posaran de manifest fins el 8 de febrer les peculiaritats del barri en forma d’obres pictòriques. Les obres poden visitar-se en l’horari d’obertura dels comerços.

La inauguració va prendre cos en forma de passeig pel barri de la mà dels poemes de David Mira que el col·lectiu Renadiu va recitar i el grup de dolçainers El Regall va acompanyar musicalment. La cercavila, d’un centenar de persones, va finalitzar al Mercat Municipal on es va llegir un manifest que convidava tothom a participar a les activitats proposades a les vivendes, i que destacava el tarannà reivindicatiu del festival, el qual pretén fer una crida d’atenció de la situació que pateix el barri i destacar les seues potencialitats i possibilitats.

Dissabte i diumenge es van portar a terme els espectacles proposats, els quals oferien un ventall variat de propostes escèniques (performance, intervenció sonora i visual, dansa, contacontes, projeccions) així com un taller pràctic. La recepció de la proposta per part dels espectadors ha sigut molt positiva ja que es comptabilitzen 458 entrades venudes per a la totalitat dels espectacles, així com una participació d’un centenar de persones al Taller de Llana Guirra desenvolupat pel Col·lectiu l’Esquella. La venda d’entrades i abonaments anticipats va funcionar molt bé i un parell de dies abans de l’inici del festival ja hi havia sessions que estaven completes. Rafa Mira, membre de l’Associació de Veïns destaca que “l’assistència ha sigut tan massiva que hem hagut d’ampliar improvisadament l’aforament per donar cabuda a totes aquelles persones que s’han interessat”. Cada espectacle tenia associada una vivenda i es representaven quatre sessions, la majoria de les quals han comptat amb l’aforament complet.
M.Àngels Moreno, responsable de la coordinació assenyala que valoren “molt positivament el resultat. Creiem que hem acostat el barri a la ciutadania obrint les seues portes, i que hem acostat la cultura reivindicativa, innovadora i de tarannà investigador, al barri. Aquesta combinació ha sigut tan ben rebuda, que ens veiem motivats a pensar en futures edicions de Poble Nou Endins”.

Així mateix, Trini Belda, presidenta de l’entitat veïnal agraeix “la participació dels espectadors, dels artistes i de les vivendes”, així com de la resta d’entitats i organismes que han col·laborat en la iniciativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa