Diari La Veu del País Valencià
Nou projecte cultural al Teatre del Raval de Gandia
Teatre del Raval de Gandia, cap de setmana inaugural (17-18/10)

El Teatre del Raval de Gandia enceta el nou projecte cultural presentat el passat mes de juny i després d’un xafogós estiu preparatori en què s’han reformat espais i reformulat idees per tal d’arribar a aquesta nova proposta cultural complexa que obrirà portes al mateix temps que cauen les primeres fulles als arbres. El nou Raval és hui un centre cultural polivalent, programador sobretot d’esdeveniments d’arts escèniques, però també d’activitats de formació, foment de la creació, divulgació i difusió. Però també és un lloc obert a altres artistes, creadors, entitats o associacions que, d’una manera puntual o continuada, vulguen exhibir les seues propostes llogant aquest espai. Alhora, tindran continuïtat les campanyes escolars i d’instituts oferint-se també la possibilitat de fer visites guiades en un recorregut històric pels escenaris teatrals de la ciutat de Gandia.

Cap de setmana inaugural

El primer trimestre de la temporada comença farcit de propostes culturals que van des del teatre per a públic familiar a la poesia musicada passant per espectacles de teatre gestual i d’humor (clown), músiques del món o una original combinació de música i audiovisuals.

El debut vindrà des d’Holanda amb Gran Teatro Amaro per oferir una vetlada al més pur estil cabaret el divendres 17 d’octubre a les 20.00h. Es tracta d’un projecte que inclou músics de varies nacionalitats i que des de la seua creació, a finals dels anys 80, ha publicat excel·lents treballs musicals com ara ‘Port Famine’, ‘Hotel Brennessel’ o ‘Piazza Orphelins’ al mateix temps que la formació ha anat evolucionant constantment. La crítica ha dit de la seua música que <>. I l’ha definit com un grup d’una altra era, el somni d’una Europa idealitzada, culta, bohèmia, nostàlgica i avantguardista… Una delicada meravella.

El cap de setmana inaugural continuarà dissabte 18 d’octubre amb una completa jornada per a disfrutar en família i que començarà a partir de les 11.00h amb un Mercat de productes ecològics de proximitat a càrrec del Col·lectiu la Sembra. Seguidament, a les 11.30h, s’iniciarà un Taller de meditació en família a càrrec de Natalia de Ancos i a les 12.30h, un Taller de jocs dramàtics i musicals a càrrec del Teatre escola del Raval. Aquestes activitats són debades i estan pensades per acostar el públic al cor i ànima d’aquest nou espai cultural de Gandia. Ja de vesprada, a les 18.00h, els menuts viatjaran amb la contacontes Almudena Francés i La Maleta d’Anacleta i a les 20.00h, teatre adult amb Lúcid de Teatrencompanyia + Lupa Teatre.

Teatrencompanyia elabora espectacles amb diversos creadors afins amb l’objectiu d’aprofundir en el teatre de text en valencià posant especial èmfasi en la interpretació. Un teatre, com ells mateixos diuen, fet en companyia i que aglutina l’experimentació artística amb l’arribada a una sector ampli d’espectadors. Una de les seues línies de treball pretén escenificar la nova dramatúrgia internacional, produint peces que no acostumen a arribar al nostre territori, adaptant-les al valencià i, si ho permeten, a València. En aquest tipus de muntatges col·laboren amb altres companyies oferint coproduccions de format mitjà, com és el cas de Lúcid (2013), de l’autor argentí Rafael Spregelburd –Premi Nacional de Dramatúrgia en Argentina- que ha sigut coproduïda junt a Lupa Teatre. Lúcid fou gestada després del corralito i, ara, el dramaturg valencià Xavier Puchades dirigeix aquesta peça adaptada al valencià i ambientada en els fets del Cabanyal. Una mescla de comèdia, melodrama i thriller que compta amb quatre protagonistes interpretats per reconeguts actors valencians de teatre i televisió com Àlex Cantó, Arantzazu Pastor, Verònica Andrés i Álvaro Báguena –aquests dos últims premiats per l’associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians en 2013 com a Millor Actriu i Millor Actor en l’obra de teatre Querencia.

Preus i venda d’entrades

Acte inaugural. Gran Teatro Amaro(10 €; debaedes per a micromecenes)
La Maleta d’Anacleta. Almudena Francés (3 €)
Lúcid. Coproducció Teatrencompanyia + Lupa Teatre (10 €)
Abonament: 15 €
Reserva d’entrades [email protected]
Venda d’entrades:
Teatre del Raval (C. Sant Ramon, 8 de Gandia)
9h00-14h00 / 16h30 – 20h00.

Comparteix

Icona de pantalla completa