Diari La Veu del País Valencià
Cohesionar els actius culturals i turístics de la Marina Alta
La Junta de Govern Local de la Mancomunitat Cultural abordà l’esborrany d’aquest projecte vertebrador

El passat divendres tingué lloc a l’Oficina de Turisme de Teulada la Junta de Govern Local de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, a la qual assistiren els membres de la comissió: els vicepresidents i president de l’entitat, així com l’equip tècnic de la Macma. El punt fonamental de la citació era el d’abordar l’actual desenvolupament d’un document que aglutina la promoció i difusió de tota l’oferta cultural de la Marina Alta, tot i entenent la cultura com un compendi de turisme, gastronomia, patrimoni i tota la resta d’actius que defineixen la identitat de la comarca.

I és que, tal com resumí a l’anterior comissió el president de la Macma, Antoni Joan Bertomeu, “és necessari i és el moment d’unificar els valors i atractius de la comarca en un material que sintetitze el valor del nostre territori i al mateix temps abarque el conjunt d’interessos i referents de la Marina Alta”.

Tal com es posà de manifest a la reunió de divendres, aquest document de caràcter vertebrador ja està en marxa i estarà confegit en diferents idiomes amb la intenció de cohesionar i projectar la marca Marina Alta especialment per als foranis que ens visiten. Cal esmentar que en aquesta línia ja es ve treballant des de fa molts mesos, tenint en compte que al plenari de fa un any celebrat a Pedreguer ja s’abordà la necessitat d’unir esforços i identitats locals a través de la Macma per tal de potenciar una marca cultural i turística per al conjunt de la Marina Alta.

Així mateix, tot i que l’esborrany actual és el punt de partida de la iniciativa, s’espera que aquesta publicació estiga enllestida de cara a Fitur 2015: un escenari idoni per donar a conéixer el treball realitzat. De fet, el proper plenari de la Macma, que tindrà lloc a l’Ajuntament de Dénia el proper 23 de setembre, serà el següent pas per debatre i consensuar les dimensions i característiques del projecte entre els diferents municipis i respectius representants.

Comparteix

Icona de pantalla completa