Diari La Veu del País Valencià
Eixamplar llaços i solidaritat als Països Catalans

La plataforma anima a assistir als actes reivindicatius de l’11 de Setembre

Dijous que ve és la Diada Nacional de Catalunya, i en motiu d’aquesta efemèride moltes de les entitats que formen Enllaçats per la Llengua (ExLl) sortiran al carrer a favor del dret dels catalans a decidir el seu futur com a poble.

Com a organització que és present a les diferents parts del domini lingüístic, a ExLl remarquen que amb independència del què passi aquell dia hi ha d’haver la “voluntat” de mantenir i augmentar els “llaços d’unitat, col·laboració i solidaritat” entre tots els Països Catalans.
Enllaçats per la Llengua posa també la mirada més enllà de l’Onze de Setembre. Així, i amb independència de l’estatus jurídic i polític de cada comunitat o territori, creuen que cal expressar amb fermesa el “reconeixement del poble català en l’exercici de les seves reivindicacions col·lectives i drets nacionals com a poble diferenciat”.

Però per a l’entitat cal anar passa a passa, i abans del 9-N s’ha d’assegurar una gran participació en la ‘V’ que l’Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural volen dur a Barcelona. Per això animen a contagiar-se de l’ambient festiu i alegre de plena reivindicació de les llibertats democràtiques.

“Com deia l’homenot de Burjassot, el mestre Vicent Andrés Estellés: no et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen, baixa al carrer i participa. No podran res davant un poble unit, alegre i combatiu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa