L'EMT de València licita les obres d'una nova parada de cara a la remodelació de la plaça de l'Ajuntament 

El projecte inclou la creació d'un intercanviador al carrer de Xàtiva; la instal·lació d'una nova marquesina a la plaça, i nous passos de vianants
18 novembre 2019 13:41h
La nova línia unirà els intercanviadors de Tetuan-Porta de la Mar amb aquest de nou que es pretén construir al carrer Xàtiva. Imatge d'arxiu. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'Empresa Municipal de Transports (EMT) ha publicat la licitació de les obres per a la remodelació de la zona viària al voltant de la plaça de l'Ajuntament i les actuacions per a l'intercanviador del carrer Xàtiva. Aquest nou intercanviador facilitarà la intermodalitat entre les diferents línies a partir del 20 de març, una vegada es tanque al trànsit motoritzat la plaça de l'Ajuntament i entre en funcionament el bus llançadora C1. Aquesta nova línia unirà els intercanviadors de Tetuan-Porta de la Mar amb aquest de nou que es pretén construir al carrer de Xàtiva. 

Les obres han sigut licitades per un total de 99.948 euros i duraran, com a màxim, tres mesos. A més, el projecte inclou altres actuacions a l'interior de la plaça, com ara la creació d'una nova parada en la zona central. La nova marquesina s'instal·larà enfront de l'actual parada Plaça de l'Ajuntament-Barques i també serà utilitzada per la línia llançadora C1. Aquesta nova línia de bus també oferirà servei dins de la plaça en la parada de Plaça de l'Ajuntament-Mercat Central/Llotja (que es mantindrà), així com en la de Marqués de Sotelo, que serà modificada dins de les obres licitades. 

L'actuació també inclou la construcció de nous passos de vianants entorn de la plaça, senyalització conforme a la normativa d'accessibilitat en parades d'autobús, el reforç del paviment en les zones de frenada de les parades i la construcció tres dàrsenes. Tot i que està previst que les obres duren tres mesos, es preveu la seua interrupció des de l'1 fins al 19 de març de 2020 a causa de la celebració de les Falles. 

El termini per a presentar ofertes en la licitació del concurs públic serà fins al 3 de desembre del 2019. "És un projecte que millorarà notablement el servei públic de transport que oferim a la ciutadania. Els viatgers de l'EMT experimentaran millores substancials pel que fa a la velocitat de circulació i la regularitat, així com en la coordinació de les diferents línies per a aconseguir millors freqüències a les quals aspira la ciutadania. València continua avançant així cap a la modernitat per a equiparar-nos a les millors ciutats espanyoles i europees", ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. 

L'ampliació de les zones per als vianants mitjançant la reducció d'aquelles destinades a circulació rodada amb la reducció del trànsit que circula per elles és un objectiu específic del Pla Especial de Protecció dels Béns d'Interés Cultural de València.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next