Diari La Veu del País Valencià
Empar Marco i Enrique Soriano neguen cap il·legalitat en contractes d’À Punt i critiquen la denúncia política 

VALÈNCIA. El president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, i la directora general d’À Punt, Empar Marco, han defensat aquest dijous que no han comés “absolutament cap il·legalitat” davant la jutgessa que investiga la causa iniciada arran d’una querella del PPCV per prevaricació tant en l’adjudicació d’un contracte per 1,3 milions per a la producció d’una sèrie com en contractes menors subscrits amb deu persones físiques i de tres directius.

Així ho han manifestat tots dos directius de la radiotelevisió pública valenciana a la seua eixida dels jutjats de Paterna, on han acudit a declarar en qualitat de querellats davant la titular del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de la localitat. Segons ha pogut saber Europa Press, Marco i Soriano han respost les preguntes de la magistrada i de Fiscalia, però no les del lletrat del PP.

En declaracions als mitjans a l’eixida del jutjat, els directius han apuntat que es tracta d’una “denúncia política” i s’han mostrat “absolutament convençuts” que no han comés cap irregularitat.

El jutjat va admetre a tràmit la querella interposada pel diputat popular Jorge Bellver i va sol·licitar a la CVMC i a la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC) que remeteren còpia íntegra dels expedients del contracte amb la productora de la sèrie, i dels contractes menors subscrits entre el 2017 i el 2018 amb deu persones que posteriorment van ser treballadors i dels de tres directius: el de Contingut i Programació; el d’Explotació i Enginyeria, i el de la responsable d’Informatius.

Després de prestar declaració Soriano per espai d’aproximadament una hora i mitja i Marco per un poc més de mitja hora, la directora d’À Punt ha explicat que han entregat “tota la documentació que requerien” i han declarat “simplement per a aclarir els procediments” que han seguit, que “en cap moment la Sindicatura de Comptes ha dit que foren il·legals, perquè l’única cosa que ha fet l’acusació és agafar l’informe de Sindicatura i convertir-lo en una cosa que no és; convertir-lo en una denúncia”, ha agregat.

“No és una denúncia de la Sindicatura de Comptes perquè sinó ells tenen l’obligació de posar-ho en mans del fiscal o del jutge i no és així”, ha indicat en aquest sentit. Soriano s’ha pronunciat en la mateixa línia: “Hem contestat les preguntes que se’ns han formulat i hem aclarit els termes que se’ns han requerit”.

“Clar que es una denúncia política”

Marco, preguntada per si considera que aquest procediment sorgeix d’una “denúncia política”, ha sostingut que és com si estigueren “en una compareixença de la comissió de RTVV”. “Això ja s’havia dit a les Corts i ja s’havia explicat. Clar que és una denúncia política; no té cap sentit”, ha assegurat.

“Absolutament segurs que no hem comés cap il·legalitat, absolutament”, han insistit i han confiat que la Justícia tanque aquest cas prompte “quan ho tinguen a bé, perquè la jutgessa ha dit que té molt de treball i que quan ho tinguen a bé ho resoldran”.

Contracte de la sèrie La tramuntana

En la querella, el diputat del PPCV Jorge Bellver al·legava que la CVMC, representada per Soriano, va adjudicar un contracte per 1,3 milions d’euros a Mediterráneo Media Entertainment per a produir La Tramuntana –una sèrie de 13 capítols– mitjançant un procediment que no va ser públic, ni obert a la concurrència competitiva i sense que es publicitara.

Al mateix temps, argumentava que per a la signatura del contracte no es va tindre en compte la solvència tècnica ni econòmica de l’adjudicatària, que el 2017 presentava una xifra de negoci de 4.500 euros i a la qual la CVMC va pagar, als pocs dies de subscriure’l, 409.502 euros “sense que conste la recepció de cap treball o prestació del servei”.

En segon lloc, denunciava contractes menors a deu persones –per import de 5.995 euros– per a la realització “d’informes” o “estudis” adjudicats “a dit” a les quals després es tenia intenció de contractar, sense respectar els principis “d’igualtat, mèrit o capacitat”, i que van ser contractes que després van guardar estreta relació amb la labor que van desenvolupar com a empleats.

Comparteix

Icona de pantalla completa