Els preus baixen un 1,2% en gener espentats pel període de rebaixes

El vestit i el calçat i l'oci i la cultura són les categories que més s'han abaratit durant el primer mes de l'any
15 febrer 2019 11:27h
Els preus del menjar s'han reduït un 0,2% al gener. / EFE

VALÈNCIA. L'Índex de Preus de Consum (IPC) al País Valencià va pujar un 1% al gener en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, igual que la mitjana estatal, però va retrocedir un 1,2% respecte al mes anterior, sobretot per la campanya de rebaixes, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). 

A l'Estat, l'IPC va baixar un 1,3% al gener en relació amb el mes anterior i va retallar dues dècimes la seua taxa interanual, fins a l'1%, el seu menor nivell en l'últim any, segons les dades definitives de l'INE, que coincideixen amb els avançats a la fi del mes passat. 

Al País Valencià el descens al gener es va produir per la reculada registrada en vestit i calçat, amb una caiguda d'un 14,8%; seguida dels preus de l'oci i la cultura, d'un 2,1%; de l'habitatge i el parament, d'un 0,4%; de transport, aliments i begudes no alcohòliques, d'un 0,2%, i d'hotels, cafés i restaurants, d'un 0,1%.

Per contra, van apujar els preus de les comunicacions i begudes alcohòliques i tabac un 0,5%, i de la medicina, un 0,1%, mentre que els preus de l'ensenyament es van mantindre invariables.

next