El socialista José Martí serà el nou president de la Diputació de Castelló

La corporació provincial estarà formada per 12 diputats del PSPV; 11, del PP; 2, de Compromís, i 2, de Ciutadans
19 juny 2019 18:01h
El PSPV recupera la Diputació de Castelló després de 24 anys de govern popular. / EFE

CASTELLÓ DE LA PLANA. Els diputats socialistes provincials de Castelló han escollit per unanimitat l'alcalde de Suera, José Martí, com a pròxim president de la Diputació. Aquesta decisió ha sigut traslladada a l'Executiva Provincial del partit, que haurà de ratificar-la en una reunió convocada a les 19.30h d'aquesta vesprada. 

Segons han informat fonts del PSPV a EFE, la decisió s'ha pres aquest migdia en una reunió mantinguda pels diputats socialistes i en la qual l'única candidatura que hi havia sobre la taula era aquesta.

Una vegada concloga l'Executiva, la proposta de Martí per a la Presidència de la Diputació haurà de ser també ratificada pel Comité Provincial i, posteriorment, serà traslladada a la Comissió Federal del PSOE.

Acabar amb 24 anys de mandats del PP

Arran dels resultats del 26M, el PSPV recupera la Diputació de Castelló gràcies als 12 regidors obtinguts enfront dels 11 del PP, que havia presidit la institució ininterrompudament des de l'any 1995. Pel que fa a Compromís i Ciutadans, mantenen cadascun els 2 escons de l'anterior legislatura. Així, els socialistes poden presidir la institució, tot i que cal que pacten amb la formació valencianista per a tindre majoria absoluta.

L'hemicicle de la Diputació de Castelló té 27 escons. Pel que fa a la demarcació, es divideix en nou partits judicials. El repartiment queda la següent manera: Albocàsser (1 diputat), Castelló de la Plana (13 diputats), Llucena (1 diputat), Morella (1 diputat), Nules (5 diputats), Sant Mateu (1 diputat), Sogorb (1 diputat), Vinaròs (3 diputats) i Viver (1 diputat).

El grup socialista que acompanyarà el president

Al grup socialista de la institució provincial, a banda de Martí, hi haurà Patricia Puerta, Santiago Agustí, Virginia Martí, Abel Ibáñez i María Jiménez, pel partit judicial de Castelló de la Plana; Ximo Huguet, Tania Baños i Manel Martínez, per Nules; Santiago Pérez, per Morella, i Ruth Sanz i Xaro Miralles, per Vinaròs.

Qui són els diputats populars?

Pel que fa al PP, el partit judicial de Vinaròs estarà representat pel diputat Andrés Martínez (Peníscola); Sant Mateu, per María Ángeles Pallarés (Canet lo Roig), i Albocàsser, dos anys per David Vicente (la Torre d'en Besora) i dos anys més per Víctor Fabregat (Culla). 

Al partit judicial de Viver s'ha escollit Nieves Martínez (Xèrica). Al de Sogorb, també compartiran càrrec dos anys cadascú Antonio Cases (la Vall d'Almonesir) i Vicente Rodríguez (Altura). 

Al partit judicial de Castelló de la Plana s'ha apostat per Vicente Pallarés (Sant Joan de Moró), Marta Barrachina (la Vall d'Alba), Susana Marqués (Benicàssim) i Vicent Sales (Castelló de la Plana). Finalment, al partit judicial de Nules s'ha acordat que siguen Elena Vicente-Ruiz (la Vall d'Uixó) i Salvador Aguilella (Onda).

La representació de Compromís i Ciutadans

Per la seua banda, l'Assemblea de Compromís ha escollit Ignasi Garcia (regidor de Castelló de la Plana) i Maria Dolores Parra (regidora de Vila-real actualment i directora general d'Internacionalització la darrera legislatura) com a representants en la Diputació per a ocupar els dos escons que corresponen a la coalició.

Pel que fa a Ciutadans, Cristina Fernández i Domingo Vicent van presentar aquest dilluns els avals per a ser diputats provincials, tot i que seran proclamats aquest dijous. Fernández repeteix, ja que ha ocupat un dels dos escons provincials de Ciutadans durant aquesta legislatura.

next