El PSPV defensa que el Consell té un pla per a pal·liar el Brèxit davant el PPCV, que l'acusa de "deixadesa" 

Els socialistes defensen que el País Valencià "probablement" és l'autonomia espanyola que "millors plans de contingència té en cas que es produïsca un Brèxit dur a l'octubre"
3 agost 2019 17:40h

VALÈNCIA. El portaveu socialista d'Indústria a les Corts Valencianes, Jesús Sellés, ha assegurat aquest dissabte que el Consell del president de la Generalitat, Ximo Puig, "sí que té un pla per a pal·liar els efectes de l'indesitjable Brèxit que impulsen els col·legues del PP valencià".

Així ha respost a les crítiques formulades aquest dissabte pel portaveu d'Indústria i Energia del grup parlamentari popular, Felipe Carrasco, qui ha advertit que "el 60% de les exportacions valencianes al Regne Unit estan en risc" i ha retret la "deixadesa" de Puig perquè "ha abandonat la indústria valenciana" i "no ha preparat la Comunitat per a aquest nou escenari".

Sobre aquest tema, Sellés ha indicat al PPCV que "probablement" el País Valencià és l'autonomia espanyola que "millors plans de contingència té en cas que es produïsca un Brèxit dur el mes vinent d'octubre", ha ressaltat en un comunicat.

Entre les iniciatives impulsades des de la Generalitat, en les quals treballen "intensament" des de fa un any, Sellés ha citat el Pla Post-Brèxit, anunciat aquesta mateixa setmana pel president Ximo Puig i que de forma "coordinada amb les cambres de comerç contempla accions per a augmentar la presència de la Comunitat al Regne Unit i defensar les exportacions i el turisme".

El socialista ha assegurat que "poques autonomies han treballat com la valenciana per a garantir no només les inversions, sinó també els drets dels britànics en la Comunitat Valenciana i dels valencians al Regne Unit".

A més, ha retret que "el mateix PP que va decidir llevar la bandera d'Europa de les institucions valencianes és el que ara pretén crear falses alarmes amb el Brèxit".

En aquest sentit, ha instat el PPCV a "deixar de mentir" perquè "tant els empresaris com el sector turístic, exportadors i residents britànics aquí i valencians allí tenen garantits tots els seus drets".

Critiques dels populars per "deixadesa"

El portaveu d'Indústria i Energia del grup parlamentari popular ales Corts, Felipe Carrasco, ha advertit que "el 60% de les exportacions valencianes al Regne Unit estan en risc" per la "deixadesa" del president de la Generalitat, Ximo Puig, "a 90 dies del Brèxit".

Carrasco ha assenyalat que el País Valencià "no està preparat" i ha recalcat en un comunicat que l'estratègia del Consell davant la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) és "postureig" perquè "mai s'han materialitzat mesures reals, només titulars i fotos". Es tracta, al seu parer, d'una "política façana" que "preocupa, i molt, al sector".

El dirigent popular ha assenyalat que "tots els sectors i les entitats econòmiques valencianes alerten des de fa mesos de les terribles conseqüències que tindrà sobre l'economia valenciana un Brèxit dur, mentre que Puig segueix sense aprovar mesures".

Carrasco ha asseverat que el president "ha abandonat la indústria valenciana" i "no ha preparat la Comunitat per a aquest nou escenari, per a prevenir les conseqüències". "Per contra, assumeix les pèrdues i ja està pensant en el post-Brèxit en lloc de preparar l'arribada per a frenar els efectes, desolador", ha insistit.

Així, el portaveu d'Indústria ha enlletgit que Puig "fa gairebé un any ja va anunciar que prepararia mesures i una estratègia per a afrontar la sortida del Regne Unit", però "un any després fa un remake i torna a anunciar mesures que no s'han materialitzat en cap proposta real ni efectiva, i el Brèxit ja està aquí".

Per al PPCV, aquesta situació és "molt greu perquè des de fa molts mesos ja se sap que un Brèxit dur afectaria almenys el 57% de les exportacions valencianes i en sectors com el tauleller es preveuen pèrdues de 200 milions d'euros", ha conclòs.

next