Diari La Veu del País Valencià
Detingut un segon implicat en la mort de Lumbreras, activista LGTBI i fundador de Lambda

VALÈNCIA. La Policia Nacional ha detingut un jove de 19 anys per la seua presumpta implicació en la mort de Fernando Lumbreras, activista LGTBI i fundador de Lambda, després de la detenció d’un home a mitjans de gener com a suposat autor del crim.

Segons han informat fonts de la investigació, el segon arrestat quedarà en llibertat amb càrrecs perquè, pel que sembla, va acompanyar el primer a l’habitatge on es van produir els fets però no va arribar a entrar, com ha avançat aquest dissabte el diari Levante-EMV.

Lumbreras, de 60 anys, va ser localitzat mort el passat 5 de desembre al seu domicili del carrer de Julián Peña de València amb colps per tot el cos, emmanillat i amb part de la casa regirada. Els veïns van alertar la Policia i els agents es van trobar amb el cos quan van arribar a l’habitatge.

Després de la primera detenció el passat 17 de gener, la Policia Nacional mantenia oberta la investigació d’aquest cas, sobre el qual es va decretar secret de sumari i, per tant, no s’ha informat del mòbil. No obstant això, després del descobriment del cadàver, les proves oculars i la inspecció del domicili de la víctima, els investigadors van descartar la hipòtesi d’un crim homòfob.

Mostres de condolences

Després de conéixer-se la mort de Fernando Lumbreras, representants de partits com Podem, el PSPV, Compromís i Pacma, i de diverses entitats, moltes d’elles LGTBI, van expressar les seues condolences i tristesa per l’assassinat de l’activista, al qual van qualificar de “gran lluitador” i “figura indispensable per a entendre els avanços” en els seus drets. Les Corts o l’alcalde de València, Joan Ribó, també es van sumar a les mostres de dol.

Lambda li va dedicar un homenatge al desembre en la seua seu per a recordar-lo i celebrar “el paper que ha tingut Fernando en aquesta vida, plena de solidaritat amb múltiples causes”. L’actual coordinador del col·lectiu el va enaltir com a “model a seguir” i “exemple de dignitat en la lluita pels drets LGTBI”. Durant l’acte es van deixar una sèrie de papers en blanc perquè la gent poguera escriure “cartes a Fernando”, que es recolliran en un llibre dedicat a la víctima.

Comparteix

Icona de pantalla completa