Demòcrates Valencians renuncia a presentar-se a les autonòmiques i generals del 28 d'abril

El partit afirma que l'avançament electoral ha impedit tancar les aliances electorals necessàries per a presentar-se als comicis convocats per Ximo Puig
25 març 2019 11:10h
El Consell Polític de Demòcrates Valencians haurà de de validar la decisió de no presentar-se a les eleccions del 28 d'abril el pròxim 7 d'abril a València. / TWITTER DEMÒCRATES VALENCIANS

VALÈNCIA. El partit Demòcrates Valencians ha decidit no presentar-se a les eleccions del 28 d'abril. Tampoc es presentarà a la convocatòria dels comicis generals ni a les eleccions autonòmiques valencianes. Així ho ha avançat la formació en un comunicat en què ha explicat també que la decisió haurà de ser "validada" pel Consell Polític de Demòcrates Valencians en la reunió prevista el 7 d'abril a València.

Des del partit expliquen que la raó de decidir no concórrer a les eleccions és que "l'avançament electoral decidit pel president [Ximo] Puig ha fet que no s'haja pogut culminar l'aliança amb Coalición de Centro Democrático". "A més, la renúncia aquesta legislatura de rebaixar el llistó electoral del 5% per a accedir a les Corts Valencianes també complica més encara la participació democràtica. Per tot això, la gestora electoral del partit, reunida el 23 de març a Castelló, ha decidit per unanimitat centrar tots els esforços materials i humans de la nostra organització a escometre amb les màximes garanties possibles les eleccions municipals i europees de 26 de maig", assenyala el comunicat.

A les eleccions que sí que concorrerà Demòcrates Valencians serà les municipals del 26 de maig. "Com a municipalistes convençuts, començarem a estendre la nostra opció política en les eleccions municipals de maig. Valencianisme i centrisme són les nostres banderes, començant des de les comarques per arribar a tota la Comunitat Valenciana", assenyalen.

La formació de "centre" explica que fa temps que Demòcrates Valencians "no ha aconseguit convergir" junt amb les "diferents opcions que es defineixen valencianistes". "El Poble Valencià [sic] es mereix davant l'actual conjuntura política a Espanya i Europa un valencianisme unit i fort, però el tacticisme d'uns i el personalisme d'altres encara ho fa impossible. En Demòcrates hem apostat i apostarem per això, des de la generositat i el convenciment que és allò que necessita la nostra terra i la seua gent", afegeixen.

"L'objectiu del mig centenar de candidatures municipals el tenim a l'abast, més encara amb les recents creacions de les agrupacions Demòcrates de l'Olleria (Vall d'Albaida) i Torreblanca (la Plana Alta). A més, el llançament del nostre candidat a l'Alcaldia de Castelló de la Plana, Roger Mira, està assolint dia rere dia més suport i ganes d'implicar-se amb el nou projecte polític valencià que representa Demòcrates Valencians, el partit de tota la Comunitat Valenciana. Autogovern, consens i trellat, eixe és el nostre oferiment a tots els ciutadans d'esta terra", conclou el comunicat.

next