Cs, sobre l'avançament electoral: "Ara els espanyols tenen l'oportunitat de decidir quin camí ha de seguir el país"

La coalició taronja adverteix que "no és el més adequat estar marejant els valencians" amb la data dels comicis autonòmics
15 febrer 2019 13:13h
Toni Subiela demana que Puig prenga una decisió sobre les eleccions al País Valencià en les pròximes setmanes. / CS

VALÈNCIA. El diputat de Ciutadans (Cs) a les Corts Toni Subiela ha assegurat que "hui és un gran dia per a Espanya" perquè suposa la fi de la legislatura "més estèril" i ha advertit que no creu que siga "el més adequat estar marejant els valencians" amb les eleccions autonòmiques.

En declaracions als mitjans després de l'anunci de l'avançament de les eleccions generals al 28 d'abril, Subiela ha assenyalat que "aquesta legislatura realment es va haver d'acabar quan el PP va ser condemnat per finançament il·legal fa nou mesos, però Pedro Sánchez va voler allargar aquesta agonia i ha convertit aquesta legislatura en la més estèril i la més nociva per a la democràcia espanyola".

"Ara –ha celebrat– per fi els espanyols tenen l'oportunitat de decidir amb els seus vots quin camí ha de seguir el país" i des de Cs estan "encantats que d'ací a mes i mig es puga decidir".

Sobre la possibilitat que es produïra un avançament dels comicis al País Valencià, ha assenyalat que és una decisió del president, Ximo Puig, encara que creu que "estar movent les dates i marejant els valencians" sobre quan han de votar "no és el més adequat", per la qual cosa espera que es decidisca en les pròximes setmanes.

"Al final és una decisió purament partidista de quan li pot interessar més al PSOE respecte a aquesta pugna que té amb Compromís per a encapçalar l'esquerra valenciana. Nosaltres estem disposats, preparats. Estem a la seua disposició per a quan vulga anar a eleccions", ha conclòs.

next