La Confederació de Taxistes Autònoms accepta ara el decret del Consell perquè "almenys" els VTC estiguen regulats

La patronal del taxi considera insuficients les mesures plantejades per la Conselleria d'Obres Públiques però creu més perjudicial la no tramitació d'una regulació per als vehicles amb conductor
19 febrer 2019 12:19h
Els taxistes van protestar fa una setmana per la proposta de decret presentat per la Generalitat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana ha decidit donar suport a la tramitació del decret per a regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) plantejat pel Consell amb l'objectiu d'assegurar "almenys" una regulació autonòmica. D'aquesta manera, pretén iniciar el treball amb els ajuntaments per a millorar el que considera que és una "deficient" proposta de regulació.

Així ho ha fet saber en un comunicat, després que la setmana passada la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, advertira que si el sector del taxi no acceptava la proposta de decret, els VTC es quedarien sense regulació específica al País Valencià.

Des de la Confederació lamenten que la Conselleria "tanca així la negociació" i avisa que el sector té aproximadament un mes per a aprovar, publicar i convalidar el decret. Si no s'accepta la proposta, "ja no donarà temps a aprovar-lo", adverteixen.

Aquest decret afectarà municipis grans i xicotets, per la qual cosa la Junta Directiva de la Confederació ha esperat a escoltar "tots els punts de vista abans de prendre una decisió, ja que no ha aconseguit prendre-la des de la unitat amb la resta d'associacions de la Comunitat", ha lamentat.

Amb el seu suport a la tramitació del decret diuen que "almenys asseguren una regulació autonòmica dels VTC veient la incertesa del futur polític que s'ha obert amb la notícia de la convocatòria de les eleccions generals del pròxim dia 28 d'abril, sumat a les eleccions autonòmiques i municipals del pròxim 26 de maig", argumenten des de la Confederació.

Davant d'aquesta situació, la Confederació ha decidit sumar-se a la tramitació del decret, malgrat que considera que les mesures que planteja són "insuficients per a evitar que els vehicles VTC deixen de fer una competència deslleial al taxi".

De fet, la setmana passada el sector es va manifestar per a protestar contra l'"insuficient" text del Consell. La Confederació ha aprofitat per a donar l'"enhorabona als companys de tota la Comunitat Valenciana, que, una vegada més, van estar lluitant pel seu sector" i per a agrair "profundament diversos companys de Madrid que van estar també a València demostrant el seu suport".

La proposta del Consell per a regular els VTC inclou: 15 minuts de precontractació mínima; elevar a rang de llei la prohibició de circular i estacionar en la via pública sense contractació prèvia; prohibir la geolocalització en les aplicacions, i donar més competències als ajuntaments, inclosa la de poder ampliar el temps de precontractació o poder imposar regulacions horàries i diàries.

next