Diari La Veu del País Valencià
Compromís preveu que Educació assumisca la gestió del personal no docent dels col·legis la legislatura vinent

ALCALÀ DE XIVERT. El candidat de Compromís a les Corts per Castelló i actual conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha anunciat a Alcalà de Xivert (el Baix Maestrat) que el seu objectiu és que la pròxima legislatura la Conselleria d’Educació “assumisca la gestió del personal no docent dels centres educatius per a agilitzar l’assignació de recursos”.

“Avançarem en l’educació inclusiva agilitzant els recursos, assumint professionals i creant una Assessoria d’Inclusió”, ha dit Marzà durant una assemblea oberta d’educació i cultura organitzada per Compromís a Alcalà de Xivert, segons un comunicat remés per la coalició.

Segons el conseller, assumir al personal no docent en Educació “suposa incrementar l’organització i coordinació en els centres educatius per a atendre encara millor les necessitats del nostre alumnat tenint en compte la diversitat”.

“Per això, i amb l’experiència que ja tenim en aquest terreny, des de Compromís considerem que la gestió directa d’aquest personal per part d’Educació és fonamental per a desenvolupar com cal l’escola inclusiva que ha arrancat durant aquesta legislatura”, ha indicat.

Així, segons ha dit, des de Compromís s’impulsarà que els educadors i educadores d’Infantil i d’Educació Especial, així com els fisioterapeutes i el personal de llenguatge de signes “formen part de la gestió directa de la Conselleria d’Educació quant a aspectes com ara la cobertura de substitucions i vacants a centres educatius”.

Actualment aquest personal no docent realitza funcions de suport als centres educatius valencians i les seues nòmines es paguen des del departament d’Educació, encara que la gestió de les places d’aquest personal es realitza des de Funció Pública.

Una altra mesura exposada per Marzà ha sigut potenciar la creació d’una Assessoria d’Inclusió, conformada per personal que tindrà contacte directe amb els centres educatius. Així, acompanyarà i informarà la comunitat educativa i les famílies sobre recursos específics, orientació educativa, estratègies d’atenció a alumnat específic o foment de la participació social en coordinació amb els Departaments d’Orientació i els Serveis Psicopedagògics.

Segons Marzà, l’Assessoria d’Inclusió es complementarà amb una oficina virtual d’informació i orientació professional tant per a les famílies com per a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.

Marzà ha destacat també que l’augment de plantilles de professionals “va lligat a l’increment pressupostari, que arriba als 395 milions d’euros aquest curs. Continuarem en aquesta línia imparable de foment de la inclusió escolar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa