Compromís cedeix al PSPV els quatre anys de l'Alcaldia de Benimàmet en favor de "l'estabilitat" del Rialto

Els socialistes reclamaven l'alcaldia pedània després que la coalició designara un representant municipal sense haver assolit l'acord amb el seu soci de govern 
23 desembre 2019 16:19h
El primer edil ha cedit també als socialistes els quatre anys al Perellonet. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (Agències, Redacció). Compromís ha cedit al PSPV els quatre anys de l'alcaldia pedània de Benimàmet en favor de "l'estabilitat" del govern del Rialto, l'executiu municipal que conformen ambdues formacions a València. Així, fonts municipals han indicat que l'alcalde Joan Ribó "ha decidit prevaldre l'estabilitat del govern municipal" i cedir "els quatre anys de l'Alcaldia de Benimàmet al PSPV, en detriment de Compromís". L'alcalde de València ha cedit també als socialistes els quatre anys al Perellonet. 

El conflicte de l'alcaldia pedània havia desencadenat una sèrie de tensions en l'equip municipal. La setmana passada, les escletxes es van agreujar davant la situació del port de València i el frau de l'EMT; l'acord entre les dues formacions, però, es va tancar finalment al ple del passat dijous. Quedava pendent de decidir, aleshores, com es resoldria finalment el conflicte per l'Alcaldia de Benimàmet. 

Ara, fonts municipals han apuntat que aquesta cessió s'ha fet "malgrat les conclusions del Pacte del Rialto", el pacte que va donar lloc a la conformació de l'actual executiu municipal després de les eleccions del passat mes de maig. Segons expliquen aquestes fonts, el pacte establia "repetir els acords a què es va arribar el 2015 per a conformar el govern de la Nau", l'anterior executiu local que integraven Compromís, PSPV i València en Comú. 

"La situació després de les eleccions del 2019 era la mateixa que el 2015, amb resultats ajustats en la pedania de Benimàmet i en unes altres", han apuntat les mateixes fonts, que han recordat que "el 2015 es va decidir compartir l'alcaldia pedània de Benimàmet dos anys per a cada formació". 

Malgrat aquesta circumstància, s'ha decidit deixar aquest càrrec en mans dels socialistes "amb l'únic objectiu de desbloquejar una situació que a qui acabava afectant era als veïns de Benimàmet. La mesura s'ha formalitzat en la reunió de coordinació de govern que han celebrat aquesta jornada els socis del govern del Rialto. 

Les mateixes fonts han precisat que "la competència per a nomenar alcaldes pedanis és lògicament de l'alcalde" i han exposat que aquest "ja va manifestar en el seu moment que, més enllà dels interessos lògics de cada partit, calia ser responsables i mirar pel bé i les necessitats de la població de Benimàmet" i "de la resta de pedanies que s'havien vist afectades després d'haver encallat les negociacions durant sis mesos".

next