Castelló de la Plana obri una investigació per pagaments a la Púnica durant els mandats de Fabra i Bataller

L'alcaldessa Amparo Marco denuncia un possible malbaratament de fons públics per desviar diners del consistori a campanyes per a millorar la reputació dels alcaldes del PPCV
8 febrer 2019 16:42h
L'alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, en una imatge d'arxiu. / EUROPA PRESS

L'alcaldessa de Castelló de la Plana, la socialista Amparo Marco, ha ordenat una investigació sobre els pagaments "eventuals" a la trama Púnica durant els mandats d'Alberto Fabra i Alfonso Bataller, tots dos del PPCV.

L'Ajuntament ha recordat en un comunicat que les converses enregistrades per la Unitat de Control Operatiu (UCO) de la Guàrdia Civil "revelen possibles contractacions amb les empreses de la trama corrupta per a sufragar amb diners públics campanyes de reputació política dels exalcaldes".

Marco ha convocat els tècnics municipals de les àrees de Secretaria, Intervenció, Gestió Pressupostària i Assessoria Jurídica a fi d'encomanar-los la fiscalització de la facturació a les empreses publicitàries en el període 2005-2015, durant els governs del Partit Popular.

Segons el consistori, les revelacions informatives apunten a "un suposat ús inadequat de fons municipals per a la promoció electoral dels dirigents de la dreta".

"L'Ajuntament de Castelló no pot estar sota l'ombra de la sospita", ha indicat l'alcaldessa, qui ha afegit que el govern municipal ha implantat una política de "transparència absoluta" i ara la ciutadania pot saber "on es gasta fins a l'últim cèntim", però –ha lamentat– durant els mandats anteriors "no ocorria el mateix i hem d'aclarir les informacions que estan posant en qüestió la imatge pública de l'Ajuntament i de la ciutat".

L'Ajuntament ha destacat que les informacions conegudes aquest divendres posen l'accent en el fet que "la contractació de campanyes d'imatge es van fer durant l'Alcaldia d'Alfonso Bataller (2011-2015), però també durant la d'Alberto Fabra (2005-2011)", i també "ha eixit relacionat l'exvicealcalde Javier Moliner, qui en l'actualitat és regidor del grup popular i president de la Diputació de Castelló".

L'alcaldessa ha instat els regidors del PP a "actuar amb responsabilitat" i a "explicar a la ciutadania quina és la seua vertadera implicació amb les empreses del 'cas Púnica', perquè "les regidores i els regidors hem d'oferir una imatge d'exemplaritat i honestedat". "En moments com aquestos, en els quals es posa en qüestió la política, és quan cal fer més esforços per la transparència i per la rendició de comptes davant la ciutadania", ha conclòs.

next