Calvo apel·la a la "responsabilitat" de tots els partits per a garantir la investidura de Sánchez

La vicepresidenta espanyola en funcions demana a Unides Podem que sega a parlar "de continguts" i no de càrrecs
14 juliol 2019 17:31h
La vicepresidenta en funcions ha advertit Unides Podem que el PSOE "ja ha marcat la seua posició" i ha assegurat que la negociació sobre un govern de coalició no s'afrontarà si abans no hi ha garantida la suma de vots per a investir Sánchez.Imatge d'arxiu. / JESÚS HELLÍN, EUROPA PRESS

MADRID. La vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, ha apel·lat a "la responsabilitat" de tots els partits del Congrés per a garantir la investidura de Pedro Sánchez com a president el 22 de juliol. 

Calvo ha llançat aquest missatge a Unides Podem,però també a les forces de la dreta. "No va amb ells, que el sistema funcione?", els ha qüestionat, a preguntes dels periodistes aquest diumenge. 

Pel que fa a les negociacions directes amb la formació morada, Calvo ha remarcat que el PSOE està fent "passes seriosament" i ha insistit que el partit "vol seure a parlar de continguts", demanant implícitament que Unides Podem abandone la discussió pels càrrecs. "Espanya necessita un govern", ha dit Carmen Calvo, qui ha insistit que Pedro Sánchez "ha de ser investit la setmana del 22 de juliol". 

Abans de participar en un acte sobre igualtat organitzat per la Fundació Pablo Iglesias, la vicepresidenta en funcions ha advertit Unides Podem que el PSOE "ja ha marcat la seua posició" i ha assegurat que la negociació sobre un govern de coalició no s'afrontarà si abans no hi ha garantida la suma de vots per a investir Sánchez.

En aquest sentit, Calvo ha dit que el PSOE parlarà amb tots els partits. "Tot el món ha d’assumir la seua responsabilitat", ha reblat, tot retraient al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que no vulguera seure amb Sánchez.

next