Diari La Veu del País Valencià
Boira assegura que hi haurà vies d’ample internacional de nord a sud en aquesta legislatura

CASTELLÓ DE LA PLANA. El comissionat del govern espanyol per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, ha afirmat aquest dimarts que l’ample internacional per a aquesta infraestructura serà una realitat de nord a sud “des de la frontera fins a Múrcia i Almeria” durant aquesta legislatura.

Boira ha declarat que “l’ADN del Corredor Mediterrani no és l’alta velocitat, sinó l’ample internacional, que ara arriba fins a Barcelona, arribarà a Castelló, després a València i anirà baixant cap al sud”. Sobre aquest tema, ha dit que “no es pot renunciar a l’ample internacional”, i ha reconegut que ja els “han arribat empreses operadores amb idees i material per a donar servei a les empreses que van pel Corredor Mediterrani”.

Boira ha fet aquestes declaracions aquest dimarts a preguntes dels periodistes en la inauguració de la Jornada sobre els Ports i les seues Connexions amb el Corredor Mediterrani organitzada per PortCastelló i Ferrmed en la seu de l’Autoritat Portuària de Castelló i a la qual han assistit representants dels Ports de les comunitats autònomes de la zona del Corredor Mediterrani.

Aquesta jornada ha estat presidida pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Arcadi España; l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el president de Ferrmed, Joan Amorós, i el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo.

Impuls del govern

Durant la seua intervenció en la inauguració de l’acte, el conseller ha reivindicat una bona connexió amb els ports “que ve de la mà del Corredor Mediterrani”. “Després de l’impuls que ha donat el govern [espanyol] en l’últim any, ens acostem a l’horitzó final”, ha dit España, qui també ha recordat el treball de la societat civil amb aquesta infraestructura.

“Aquesta ha d’estar dins d’un pla d’infraestructures i no és possible que depenga de la conjuntura política perquè hem de tindre bones connexions amb els ports, que no poden ser un miratge, i s’han de realitzar entorns que generen ocupació”, ha explicat el conseller, qui ha advocat perquè les infraestructures com el Corredor Mediterrani no han de dependre dels colors polítics.

“La transformació dels ports ha d’avançar junt amb la societat que els envolta i solament junts avançarem en la creació d’ocupació i la sostenibilitat ambiental”, ha dit. España també ha reconegut que la potenciació del transport ferroviari de mercaderies és una “assignatura pendent”.

Per part seua, l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, també ha posat l’accent que el Corredor Mediterrani no és una qüestió de colors polítics, “però sí que és una qüestió de competitivitat del territori”. Per a Marco, qui ha recordat que Castelló va acollir en el 2011 el I Cim del Corredor Mediterrani, el Port de Castelló és un dels millors ports que posa a la ciutat en el mapa de la competitivitat portuària i “des de l’Ajuntament treballarem amb el PGOU que és fonamental per a la zona logística del Port”.

Durant la seua intervenció en la inauguració de la jornada, el president de Ferrmed, Joan Amorós, ha volgut deixar clar que “com que les coses s’han fet tan malament, amb els retards continus” del Corredor, si des de “la frontera fins a Andalusia no haguérem sigut emprenedors, això no s’hauria donat –en referència al Corredor Mediterrani”.

Comparteix

Icona de pantalla completa