El BOE oficialitza a tot l'Estat el topònim únic de Castelló de la Plana

El diari oficial va publicar aquest dilluns el decret del Consell del 22 de març pel qual s'aprova el nom exclusiu en valencià
16 abril 2019 11:51h
L'acord del Consell es va adoptar després que l'Ajuntament de Castelló de la Plana acordara, el 29 de novembre del 2018, sol·licitar el canvi a la forma exclusiva en valencià. / I. LAFITA

VALÈNCIA. El topònim únic de Castelló de la Plana ja és del tot oficial. Aquest dilluns, 15 d'abril, es va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el decret del Consell del 22 de març pel qual s'aprovava el canvi de denominació de la ciutat de Castelló de la Plana/Castellón de la Plana per la forma exclusiva en valencià: Castelló de la Plana.

L'acord es va adoptar després que l'Ajuntament de la capital de la Plana acordara, el 29 de novembre del 2018, sol·licitar el canvi a la forma exclusiva en valencià.

A més, el ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va adoptar el passat 1 de febrer del 2019 l'acord de considerar que el nom més adequat del topònim és Castelló de la Plana. Cal recordar que l'informe de l'AVL va tindre un suport unànime.

next