Baldoví troba "impresentable" el comportament dels Franco en l'exhumació del dictador

El diputat de Compromís considera que "hauria sigut elegant" i "tot un detall" per part del govern espanyol que l'exhumació no haguera coincidit amb la campanya electoral
25 octubre 2019 12:19h
Els Franco van entrar a la basílica del Valle de los Caídos amb una bandera preconstitucional malgrat que se'ls havia informat que no estava permés l'ús de banderes ni d'altres símbols durant el procés d'exhumació. / POOL

VALÈNCIA (EFE). El diputat de Compromís al Congrés Joan Baldoví ha qualificat aquest divendres d'"impresentable" l'actuació d'alguns membres de la família Franco durant l'exhumació del dictador, i ha opinat que "el mínim" era que no s'hagueren comportat així.

"Ho diré amb tota la cruesa del món: són uns paràsits que estan vivint de la fortuna que va fer el seu avi de manera absolutament il·legal gràcies a la seua situació de dictador d'un país", ha manifestat a EFE Baldoví.

El diputat valencianista ha afirmat que "hauria sigut elegant" i "tot un detall" per part del president espanyol, Pedro Sánchez, i del seu govern que no haguera coincidit l'exhumació amb la campanya electoral.

Malgrat tot, el parlamentari de Compromís ha ressaltat que era "una assignatura pendent" i que "fa molts anys" que les restes de Franco no haurien de ser allí. Baldoví ha insistit que "no és el final d'una etapa", sinó que hauria de ser l'inici d'una en què "es faça justícia a una part de les víctimes que encara estan en cunetes o en fosses comunes".

Per a Baldoví, en un país democràtic avançat "eixa és una ferida que hauria de tancar-se de manera definitiva i justa per a una part, i seria un acte de generositat per part de tots". "Dit això, ni m'alegre ni em deixe d'alegrar amb el que va passar ahir [per aquest dijous], però crec que era una cosa que s'havia de fer", ha conclòs el diputat de Compromís.

next