Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 17 de desembre

1996.- Les Corts valencianes aproven amb els vots del PP i UV, la creació de la nova universitat d’Elx, anomenada Miguel Hernández, que sorgeix en detriment del campus de la Universitat d’Alacant.

1990.- El Consell Valencià de Cultura fa el seu primer ple fora de la ciutat de València. Aquest té lloc a Castelló de la Plana, amb motiu de la creació de la Universitat Jaume I.

1980.- Efímera reaparició del Diario de Valencia, ara com a òrgan d’expressió de sectors progressistes i nacionalistes valencians.

1979.- El PSPV-PSOE abandona el Consell Valencià com a signe de protesta per la traveta interposada a l’aleshores president autonòmic Josep Lluís Albiñana. El PCPV critica aquesta decisió.

1978.- La conferència provincial del PCPV de València es pronuncia a favor de l’autodeterminació.

1954.- Naix a Benicarló, comarca del Maestrat, Àngel Alonso Herrera, conegut com a Pitxi Alonso, un futbolista dels anys 70 i 80, brillant davanter centre. La seua gran capacitat golejadora va fer que de ben jove rebera el sobrenom de Pitxi, diminutiu de pichichi denominació que rep el màxim golejador de la lliga.

1874.- Proclamació carlista ordenant el cessament de la circulació de trens de Madrid a València, Alacant, Cartagena i Saragossa.

1625.- Felip IV de Castella, a contrafur, convoca Corts del Regne de València a Monsó, fora del territori valencià. Malgrat això, hi acudeixen els tres braços d’aquelles.

1522.- El virrei de València, Diego Hurtado de Mendoza, atorga a la germana del rector d’Ontinyent, Mossén Berenguer, la propietat i els béns del que fos agermanat, Gaspart Revert (passat per la forca en dates anteriors). D’aquesta manera, Caterina Jovella va poder tirar endavant amb les tres filles i els tres fills que tenia.

1260.- Jaume I estableix les condicions de poblament dels musulmans de Xulella.

1232.- Corts a Monsó, presidides per Jaume I, on s’adopten mesures per a la conquesta de València, i en les quals el rei promet donar terres als qui l’ajuden en aquella conquesta.

Comparteix

Icona de pantalla completa