Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 18 de novembre

Dia de l’ús prudent dels antibiòtics

2017.- Milers de valencians clamen pels carrers de la gran ciutat en favor d’un finançament just per al País Valencià. La protesta, qualificada d’històrica, comptà amb la presència de 280 entitats i prop de 7.000 adhesions al manifest unitari. Empresaris, sindicats, col·lectius i organitzacions socials ocuparen la primera línia de la manifestació.

2011.- L’Historiador valencià Ramon Ferrer és elegit president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, en substitució d’Ascensió Figueres i Górriz.

2004.- Es presenta a Barcelona un avantpassat comú dels humans i els simis que rep el nom de Pau i es correspon amb un individu que va viure fa 13 milions d’anys per aquestes contrades.

2004.- La Unió Europea emet un comunicat oficial en què respecta les denominacions “valencià” i “català” com a expressions d’un mateix idioma.

1983.- Aprovació per les Corts Valencianes, reunides a Alacant, de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.

1978.- El Plenari de Parlamentaris reinicia la seua activitat després d’haver estat aturat huit mesos i tria una nova comissió redactora de l’Estatut. Aquesta decisió origina durs atacs del grup UCD contra el president Albiñana.

1976.- La Taula de Forces Polítiques i Sindicals del País Valencià demana l’abstenció en el referèndum per a la “reforma política” plantejat pel president del govern Adolfo Suárez.

1930.- Vaga general a Alacant en protesta contra la repressió patida per una manifestació obrera a Madrid.

Manifestació a Alacant contra la repressió patida per una manifestació obrera a Madrid

1918.- Degut a una falsa alarma de foc al cine La Paz de Castelló, moren 21 xiquets i xiquetes en el desesperat intent del públic per eixir del local.

1893.- Inauguració de la línia de ferrocarril de via estreta de Museros a Rafelbunyol, amb la qual cosa es concreta la línia València-Rafelbunyol, iniciada el 17 de març d’aquell any.

1839.- Ordre de cabrera que mana que siguen afusellats tots els presoners desafectes a la causa carlista.

Comparteix

Icona de pantalla completa