Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 16 de novembre

Dia internacional per la tolerància

2014.- Fa el seu traspàs el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit, especialista en història de la llengua i gramàtica, que tant va col·laborar amb el professor Manuel Sanchis Guarner.

2006.- L’Acadèmia Valenciana de la Llengua presenta la seua gramàtica al monestir de Sant Miquel dels Reis, una normativa que és criticada des de sectors de la cultura per un excés de particularismes i l’ús de fórmules massa col·loquials.

2000.- Es distribueix el primer número del diari Barcelona y M@s, un diari que es repartirà de manera gratuïta al Metro, trens, parades d’autobús i altres establiments públics de l’àrea metropolitana de Barcelona. Va sortir amb un tiratge de 100.000 exemplars.

1959.- Naix a València l’advocat i polític del PSPV-PSOE Manuel Mata Gómez, síndic dels socialistes valencians durant la legislatura 2015-2019.

1801.- Gran temporal de pluges que ocasiona una forta crescuda del riu Sec, la rambla de la Viuda i el riu Millars a la Plana de Castelló

1775.- Naix a Morella, comarca dels Ports, el pintor valencià del neoclàssics Joaquim Oliet i Cruella.

1613.- Fa el seu traspàs a València Andreu Rei d’Artieda, militar, advocat, poeta i dramaturg.

1354.- Pere el Cerimoniós conquereix definitivament la ciutat sarda de l’Alguer.

1286.- Alfons d’Aragó, davant el fracàs de la primera, concedeix una nova carta pobla a Pego donant ara la terra franca per atraure pobladors.

Comparteix

Icona de pantalla completa