Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 5 de novembre

Dia mundial de les migracions

2001.- L’empresa Baxter assumeix la responsabilitat de la mort de pacients a diversos hospitals de València i Madrid.

1999.- Es promulga la llei que permet als pares triar l’ordre dels dos cognoms dels fills.

1978.- El PSPV, UCD i el PCPV asseguren, en una xarrada efectuada a l’Ateneu Mercantil de València, que l’autonomia valenciana –segons la Constitució– no és una autonomia de segona categoria, sinó que és equiparable a la de Catalunya, Euskadi i Galícia.

1973.- Naix a València la sindicalista, advocada i política valenciana Isaura Navarro i Casillas, diputada d’Esquerra Unida al Congrés entre 2004 i 2008, i ara militant d’Iniciativa del Poble Valencià.

1936.- Primer bombardeig d’Alacant pels avions de les tropes colpistes del general Franco. Al mateix temps, arribà al port d’aquesta ciutat el torpediner argentí Tucuman, que va evacuar de la zona republicana nombroses personalitats del bàndol revoltat, entre ells Ramon Serrano Súñer, cunyat del general Franco i posterior ministre d’Afers Exteriors del seu règim.

1898.- Naix a Borriana Amado Granell. En 1944 va ser el primer soldat aliat a entrar al París ocupat pels nazis.

1809.- Publicació oficial de la guerra amb Dinamarca, aliada de França en la guerra del Francés.

1776.- Gran riuada del Túria.

1265.- Jaume I inicia la conquista del regne musulmà de Múrcia, revoltat contra els castellans, de qui eren vassalls, a petició de la seua filla Violant, casada amb Alfons X de Castella.

1260.- Jaume I reforma i concreta les condicions de poblament dels musulmans de Castelló, vassalls de l’Hospital de Sant Vicent de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa