Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 25 d’octubre

Dia mundial de la societat de la informació

2001.- La ciutat de Borriana, la seua ciutat natal, inaugura un monument en la memòria del cardenal Vicente Enrique i Tarancón.

1979.- El Consell Preautonòmic del País Valencià lliura al Congrés dels Diputats una acta on figura que el 95% dels municipis valencians, que representen el 98% dels valencians i del cens electoral, demanen l’Estatut d’Autonomia. Mentre això passa, bascos i catalans voten els seus respectius estatuts d’autonomia.

1977.- El govern de l’Estat i els partits parlamentaris signen els Pactes de la Moncloa per tal de reduir la conflictivitat laboral, millorar l’economia i consolidar la democràcia.

1832.- Fa el seu traspàs a Madrid el pintor i gravador valencià Asensi Julià i Alvarrachi el talent del qual ha estat reconegut darrerament a causa de la seua estreta relació amb el seu mestre i amic Francisco de Goya.

1820.- Reial decret d’exclaustració de convents i monestirs segons el qual l’Estat segrestava tots aquells establiments amb menys de 12 religiosos ordenats.

1609.- Rebel·lió dels moriscos d’Alcoi i la Marina una vegada decretada la seua expulsió.

1349.- Fa el seu traspàs a Llucmajor Jaume III de Mallorca, comte de Rosselló i la Cerdanya i senyor de Montpeller, tercer fill de Jaume II i d’Isabel Sabran.

1252.- Alfons X ‘el Savi’, rei de Castella, li atorga el fur de Còrdova a Alacant, ciutat que havia conquistat en virtut del Tractat d’Almirra convingut entre Jaume I i ell cap al 1245.

Comparteix

Icona de pantalla completa